Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024
Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024

ERC rebutja entrar al Govern d’Illa ara per ara perquè té la “sensació” que el PSC pot “incomplir” el pacte

Rovira demana negociar els pressupostos del 2025 i espera que republicans i socialistes pactin aquesta setmana el comitè de seguiment del pacte

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC amb funcions de presidenta, Marta Rovira, ha rebutjat la possibilitat que el seu partit entri al Govern de Salvador Illa ara per ara, perquè, segons ha dit, té la “sensació” que els socialistes poden “incomplir” el pacte que va permetre investir Illa. “Primer que compleixin l’acord, i després veurem”, ha subratllat Rovira durant l’entrevista d’aquest dilluns a TV3. D’altra banda, Rovira ha manifestat que ha “tirat la tovallola” d’intentar refer la unitat i estratègia independentista: “És molt difícil”, ha constatat.

Publicitat

La dirigent republicana ha argumentat que ara mateix és “impossible” formar part de l’executiu precisament per aquest sentiment de desconfiança envers els socialistes i el seu compromís amb el compliment dels acords. Rovira ha demanat al PSC negociar els pressupostos del 2025 abans d’especular sobre la hipotètica entrada d’ERC al Govern, i ha avisat que, en cas de no començar-se a negociar de seguida, ERC no hi donarà suport.  També espera que els dos partits pactin aquesta setmana el comitè de seguiment de l’acord.

D’altra banda, Rovira ha manifestat que ha “tirat la tovallola” d’intentar refer la unitat i estratègia independentista: “És molt difícil”, ha constatat la secretària general, que ha reclamat de nou una “renovació” de lideratges als partits. En aquest sentit, preguntada sobre les figures d’Oriol Junqueras (ERC) i Carles Puigdemont (Junts), la dirigent republicana ha reiterat que la renovació és “necessària”, per permetre que unes noves generacions refacin les relacions personals. O bé que els lideratges actuals encarin les seves relacions personals “honestament” i facin un debat “profund” sobre l’estratègia.

Sobre l’expresident del Govern, que podria tornar a presidir Junts al congrés d’aquesta tardor, Rovira ha dit que caldria poder reivindicar l’amnistia i la llibertat de Puigdemont, però sense “generar més condicions internes” al moviment independentista, o sense posar en dubte els Mossos.

Et pot interessar  La candidatura alternativa a Junqueras vol "defugir personalismes" per donar un "nou impuls" al partit
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut