Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

ERC planta cara al Constitucional: acceptarà els vots telemàtics de Puigdemont, Wagensberg i Puig

Els republicans volen impedir que el TC pugui "alterar majories i torpedinar, per exemple, els vots per aconseguir una Mesa antirepressiva"

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) no s’ha quedat de braços plegats davant l’últim moviment del Tribunal Constitucional, i ha decidit plantar cara al tribunal espanyol. A través d’un comunicat, els republicans han informat que s’acceptaran els vots telemàtics dels diputats exiliats per la repressió judicial, que són Carles Puigdemont, Ruben Wagensberg i Lluís Puig; un moviment que va en contra de l’última sentència del TC, que va anul·lar el vot telemàtic del diputat de Junts Lluís Puig a cinc dies de la constitució del Parlament. Així, i en contra la voluntat de la justícia espanyola, el Parlament acceptarà els vots telemàtics en el ple de constitució de la cambra catalana, previst pel 10 de juny.

Publicitat

Els republicans defensen en el comunicat que “s’ha de poder comptabilitzar el vot dels tres exiliats per evitar que el TC pugui alterar majories i torpedinar, per exemple, els vots per aconseguir una Mesa antirepressiva“, que és el principal objectiu d’ERC. La formació té clar que amb l’anul·lació del vot telemàtic de Lluís Puig, i del vot telemàtic en general, el tribunal espanyol busca interferir en l’activitat parlamentària dels diputats escollits democràticament pel poble català vetant la participació dels diputats represaliats.

ERC fica el dit a la llaga i recorda que en la sessió constitutiva del 2021, el president de la Mesa d’Edat, Ernest Maragall, va defensar que s’acceptés el vot delegat de Lluís Puig, fet que finalment no va succeir arran de l’oposició dels altres dos integrants de la Mesa, del PSC i Vox.

El ple de constitució del pròxim 10 de juny s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada pel diputat de més edat (que la presideix) i els dos diputats més joves (que l’assisteixen). Enguany, la Mesa d’Edat estarà formada per una majoria independentista, amb el diputat de Junts Agustí Colomines com a president, la republicana Mas Besses i la ultradretana Júlia Calvet (Vox); tot apunta que els independentistes faran ús de la seva majoria i acceptaran el vot delegat dels diputats exiliats.

Et pot interessar  El conjunt de l'independentisme celebra l'amnistia comprometent-se a "treballar per l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut