Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024
Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024

ERC insta al govern espanyol a imposar un embargament armamentístic a Israel i a trencar-hi relacions

Els republicans registren una proposició al Congrés demanant més transparència en la compravenda d'armes

|

- Publicitat -

El grup d’ERC al Congrés dels Diputats ha registrat aquest divendres una proposició no de llei instant al govern de Pedro Sánchez a imposar un embargament armamentístic a l’estat d’Israel i demanant a l’executiu que trenqui relacions amb Benjamin Netanyahu fins que acabi la seva ofensiva a Palestina. Els republicans també demanen promoure un pronunciament de tota la Unió Europea per “condemnar enèrgicament” les accions militars, les evacuacions forçades, els assassinats de civils i les ocupacions il·legals dutes a terme per Israel al territori palestí, així com més transparència en la compravenda de material militar.

Publicitat

En els darrers compassos de la campanya del 9-J, els de Gabriel Rufián demanen a l’executiu espanyol que utilitzi “tots els mitjans diplomàtics i polítics a la seva disposició” per pressionar Israel a aturar immediatament les operacions militars a Rafah i acceptar l’alto el foc durador proposat per mediadors internacionals. Així mateix, aposten per suspendre les relacions diplomàtiques amb l’Estat d’Israel “com a mínim fins” al cessament de les hostilitats.

Els republicans insisteixen també a aplicar un “embargament immediat armamentístic” a Israel i la suspensió “efectiva i transparent” del comerç d’armes amb Tel-Aviv. També aposten per fer extensius a tota la Unió Europea i resta de la comunitat internacional la imposició de sancions i l’esforç per facilitar l’entrada d’ajuda humanitària a la Franja de Gaza.

El català a les illes

Els republicans també han registrat una moció al Senat per demanar al govern espanyol que declari públicament que la llengua parlada a les Illes Balears “és català”. També demanen condemnar públicament els intents de “secessionisme lingüístic” promoguts per grups d’extrema dreta.

Et pot interessar  ERC avisa Sánchez que el finançament singular ha de situar Catalunya "fora del règim comú": "Que no emboliqui"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut