Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 03 de juliol del 2024
Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 03 de juliol del 2024

ERC exigeix a la JEC que l’acatament a la Constitució no sigui necessari per obtenir l’acta d’eurodiputat

Els republicans acusen la justícia espanyola d'estar "fora de tota norma" posant limitacions pròpies

|

- Publicitat -

ERC ha exigit aquest dilluns a la Junta Electoral Central (JEC) que l’acatament de la Constitució espanyola no sigui “requisit imprescindible” per rebre la credencial dels diputats escollits al Parlament Europeu. Justament el dia que els nous legisladors han acudit al Congrés per fer aquest tràmit, la republicana Diana Riba ha acusat la justícia espanyola d’estar “fora de tota norma” amb limitacions pròpies després que instàncies comunitàries hagin dit que cap estat membre pot negar l’acreditació d’un eurodiputat electe. “Amb els Tractats de Lisboa som diputats europeus i treballem per tots els ciutadans europeus i no ens han d’obligar a fer aquest acatament”, ha asseverat.

Publicitat

Des d’ERC apunten que un estat membre de la UE, com és el cas d’Espanya, “no pot menystenir l’eficàcia de l’adquisició de la condició de membre del Parlament que es deriva del mer fet de la proclamació dels resultats electorals”. Recordant el precedent de Junqueras, apunten que la legislació comunitària indica que la composició de l’Europarlament ha de reflectir de forma “fidel i completa” la “lliure expressió de les preferències manifestades pels ciutadans de la Unió”.

“Ni l’article 13 de l’acta electoral ni cap altre precepte del dret de la Unió autoritza un estat membre a suspendre les prerrogatives dels membres del parlament. Així doncs, aquesta suspensió no es pot considerar d’acord amb l’ordenament jurídic de la Unió Europea, i per extensió a l’estatal”, indiquen els republicans.

Et pot interessar  Comín retrata el PSC com el "responsable de l'atropellament a la democràcia catalana" pel recurs al Constitucional
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut