Edició 2170

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024
Edició 2170

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024

ERC es mostra “disconforme i indignada” per l’amnistia als 46 policies espanyols investigats per violència l’1-O

El partit defensa que els delictes contra la integritat moral i les tortures queden explícitament exclosos de la llei

|

- Publicitat -

ERC ha volgut mostrar la seva “disconformitat i indignació” després que el jutjat d’instrucció 7 de Barcelona hagi decidit amnistiar 46 policies nacionals investigats per les càrregues de l’1-O. El partit creu que les actuacions policials “més greus” haurien de quedar excloses de la llei perquè són “tractes degradants” i “encaixen plenament en els delictes contra la integritat moral i les tortures”. De fet, assenyalen que aquests casos queden “explícitament exclosos” del redactat de la llei.

Publicitat

En un comunicat, ERC ha denunciat la “doble vara de mesurar” d’alguns estaments judicials a l’hora d’aplicar la llei d’amnistia perquè, segons creuen, alguns tribunals “no estan respectant ni la literalitat de la llei ni la voluntat del legislador, sinó que actuen amb una clara voluntat política de persecució contra l’independentisme”.

Els republicans també recorden que la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) assenyala que no es poden amnistiar els actes de tortures ni els tractes inhumans o degradants.

Et pot interessar  La mobilització dels militants d’ERC Barcelona partidaris del 'No' a Collboni fa saltar pels aires la proposta acordada
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut