Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

ERC, contundent: diu que l’opinió del Rei no li mereix “cap respecte” i que la Constitució que volen és “la de la República catalana”

Els republicans destaquen la figura de Macià i posen l'amnistia, l'ingrés mínim vital o Rodalies com a llegat dels seus "valors"

|

- Publicitat -

Esquerra diu que l’opinió del Rei no li mereix “cap respecte” i que aquella Constitució que ells “persegueixen i anhelen” és, precisament, la de la República catalana. A la tradicional ofrena a Macià, el secretari adjunt d’Estratègia del partit, Juli Fernández, ha recordat la via per la qual el monarca va accedir al càrrec i també el discurs que Felip VI va pronunciar el 3 d’octubre del 2017, “on va demostrar que els ciutadans de Catalunya no formen part de les seves prioritats”. “Des del nostre republicanisme i independentisme, les seves opinions no ens mereixen cap mena de respecte”, ha afirmat. Fernández també ha posat l’amnistia, l’ingrés mínim vital o Rodalies com a exemple del llegat “dels valors” que els ha transmès Macià.

Publicitat

Juli Fernández ha posat en valor la figura del qui va ser el primer president de la Generalitat republicana, i també d’ERC. El secretari adjunt d’Estratègia ha recordat que els “valors” que els va transmetre Macià, “aconseguir el benestar de la gent i la independència de Catalunya”, són “dues cares de la mateix moneda” que avui Esquerra continua impulsant.

“En els fets del dia a dia es pot veure com ERC persisteix en el camí cap a la victòria”, ha dit Juli Fernández. I aquí, el dirigent d’Esquerra ha posat com a “exemples” d’aquest llegat haver aconseguit gestionar l’ingrés mínim vital, avançar en el traspàs de Rodalies o “treballar en un finançament singular perquè la gent visqui millor”, al mateix temps que s’ha aconseguit “acabar amb la repressió amb una amnistia per a tothom, que ens permet treballar per resoldre el conflicte polític des del principi d’autodeterminació per assolir la independència del país”.

Et pot interessar  ERC avisa que no facilitarà "cap investidura" sense aconseguir abans la "sobirania fiscal" per Catalunya

En referència al discurs del monarca espanyol, Juli Fernández ha insistit en què ERC allò que vol és “una Constitució i una República catalana que permeti que els ciutadans i ciutadanes siguin lliures i tinguin totes les eines per viure millor”. “Aquest és el nostre objectiu i, com ja va fer Macià, persistirem sempre fins a aconseguir la victòria”, ha afirmat el dirigent d’Esquerra.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut