Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024
Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024

ERC diu que les converses amb el PSC sobre finançament singular i referèndum “avancen a bon ritme”

Sans veu "possible" un acord d'investidura depenent de com avancin les converses, tot i que l'última paraula la tindran les bases del partit

|

- Publicitat -

Les negociacions entre ERC i PSC “avancen a bon ritme”. Així ho ha explicat la portaveu republicana, Raquel Sans, durant la roda de premsa d’aquest dilluns. Sans ha afegit que les converses també es mantenen amb Junts, però que amb els socialistes s’està aprofundint més, respecte totes les carpetes. Així, ERC i PSC estarien “avançant” també sobre les àrees del finançament singular i el referèndum, condicions marcades pels republicans des de la campanya de les eleccions catalanes. Sans veu “possible” un acord d’investidura, si bé ha afegit que si és o no “possible” dependrà de com avancin aquestes negociacions. A més, en tot cas seran les bases d’ERC les qui hauran d’avalar o no, en últim terme, un possible acord d’investidura.

Publicitat

Sans ha subratllat que, encara que s’avanci en totes les quatre carpetes marcades per ERC, serà la militància qui ha d’avalar el pacte. Aquestes quatre àrees són el finançament singular, el referèndum, l’estat del benestar i la llengua catalana.

Si no es progressa prou o no es reben prou respostes o concrecions, ERC veu “molt complicat” que la militància doni la llum verda a un possible pacte. “Estem a disposició de trobar punts de trobada. Però no sabem si seran suficients”, ha afegit Sans.

Et pot interessar  CCOO avala el finançament singular per a Catalunya: "La Constitució no ho descarta"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut