Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

ERC diu que la sociovergència “suma sobradament” i que evitar la repetició electoral és només a les mans de PSC i Junts

Jové avisa socialistes i exsocis que no poden donar per fets els seus vots perquè "s'han coordinat per desgastar Aragonès"

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, ha afirmat que la sociovergència “suma sobradament”. Durant el debat en l’acte equivalent que ha activat el rellotge de la investidura, aquest dimecres al Parlament, Jové ha avisat que arribar al 26 d’agost amb “la feina feta” o bé anar a una repetició electoral el 13 d’octubre “només és a les mans” de PSC i Junts. Jové ha avisat socialistes i exsocis que no poden donar per fets els vots d’ERC, i ha criticat que hagin fet pinça en l’anterior legislatura per anar en contra del Govern republicà: “S’han coordinat per desgastar Aragonès”. Jové ha reiterat que seran “exigents” amb les seves condicions per qualsevol acord: referèndum, finançament singular, català i estat del benestar.

Publicitat

Jové ha subratllat que ERC reconeix “tota la legitimitat” de PSC i Junts d’explorar un pacte per investir els seus candidats. De fet, ha exigit que assumeixin aquesta responsabilitat, i ha criticat que no hagin postulat els seus presidenciables. El president del grup republicà ha acusat socialistes i Junts de no tenir “ni força ni lideratge”, de no prendre’s “seriosament” el país, i d'”incapacitat i irresponsabilitat” política.

En aquesta línia, Jové ha recordat que Aragonès sí que es va presentar a una investidura el 2021 tot i no tenir prou suports lligats. Així mateix, ha advertit que arribar al 26 d’agost amb la “feina feta” o bé portar el país a una repetició electoral el 13 d’octubre és “només a les mans” de PSC i Junts.

El representant d’ERC ha insistit que la majoria entre els grups de Salvador Illa i Carles Puigdemont “sumen sobradament”, i ha recordat que s’han passat la legislatura anterior “anant a la contra” del govern d’ERC, “sense dificultats ni gaire escarafalls”, i votant plegats al Parlament. “Si comparteixen model socioeconòmic, per què no es voten mútuament i governen?”, els ha preguntat.

Et pot interessar  Rull rep la Flama del Canigó al Parlament i avisa que "no podem romandre indiferents" davant "atacs insòlits" al català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut