Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 03 de juliol del 2024
Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 03 de juliol del 2024

ERC demana disculpes a Maragall i obre un “procediment intern” per aclarir la “mala praxi” contra ell

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha demanat disculpes a l’exconseller Ernest Maragall i a totes les persones que pateixen Alzheimer i els seus familiars pels cartells amb el lema ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’ que van aparèixer en la precampanya de les eleccions municipals del 2023 amb imatges d’ell i del seu germà, l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. Segons ha publicat el diari ‘Ara’ i ha confirmat la mateixa Sans aquest dilluns, els cartells els va encarregar una persona vinculada al partit i per això han decidit obrir un “procediment intern” per aclarir aquesta “mala praxi”. Tot i això, no ha aclarit si es tracta d’un militant o només d’una persona que treballés per ERC.

Publicitat

Sans ha defensat que aquesta persona hauria actuat pel seu compte i que no va rebre ordres de la direcció per dur a terme aquesta acció, que segons ha publicat l”Ara’ s’hauria vehiculat a través d’una empresa, Relevance. Sí que ha explicat que el president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, en van tenir coneixement a posteriori quan l’autor ho va confessar al partit. Això hauria passat, segons ha dit Sans, després que Maragall presentés una denúncia als Mossos d’Esquadra, però no n’ha especificat la data. Maragall va acabar retirant aquesta denúncia però, segons la portaveu republicana, no va ser perquè la formació l’animés a fer-ho. De fet, ha insistit que el partit el va animar a denunciar des del primer moment.

Sans ha subratllat que ara ERC “té una oportunitat d’obrir un procediment intern” per aclarir els fets i depurar responsabilitats i ha detallat que aquest mateix dilluns es reunirà la comissió ètica –de la qual ella en forma part– per iniciar la investigació del cas. No s’havia actuat abans, ha assegurat, perquè el cas estava en mans dels Mossos i fins avui no han sabut que s’havia tancat l’expedient. En roda de premsa, ha afirmat que l’actuació d’aquesta persona contra Maragall “ha vulnerat el codi ètic i és contrària als valors republicans” i ha garantit que el partit anirà “fins al final”.

Et pot interessar  Maragall manifesta "malestar profund" pels cartells sobre l'Alzheimer i apunta al director de comunicació Tolo Moya

Tot i això, no s’ha referit a altres actuacions que ha publicat el diari, com la suposada contractació d’uns mariachis perquè toquessin davant de la seu de Junts quan s’hi decidia si sortien del Govern, o la implicació que hi podrien haver tingut figures com l’actual viceconseller de la Generalitat Sergi Sabrià i figures del partit com Marc Colomer i Tolo Moya. “El que farem és verificar aquesta informació que avui es publica”, ha indicat, i “probablement” se citarà a aquestes persones com a “testimonis que s’hauran d’incloure en aquest expedient”.

Dins d’ERC ja s’han aixecat veus carregant contra aquesta situació, com la del regidor a Barcelona Jordi Coronas, l’exalcalde de Lleida Miquel Pueyo i l’exbatlle de Tarragona Pau Ricomà. Sans ha reconegut que ella també se sent “molt molesta” per uns fets pels quals ha expressat “tot el rebuig, condemna, indignació i repugnància”, especialment per l’ús d’una malaltia com l’Alzheimer amb finalitats polítiques.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut