Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

ERC defensa el referèndum com a via per resoldre el conflicte polític i l’aplicació “plena” de l’amnistia

El partit reclama el finançament singular i dimensionar l'ATC per recaptar l'IRPF al llarg del 2026

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC defensa el referèndum reconegut i acordat com la “millor eina” per resoldre el conflicte polític, en una de les propostes de resolució per al debat de política general del Parlament. El grup que presideix Josep Maria Jové també reivindica l’aplicació “plena” de l’amnistia, el finançament singular, i dimensionar l’Agència Tributària de Catalunya per recaptar l’IRPF al llarg del 2026. ERC també proposa recuperar el decret català per regular els lloguers de temporada i per habitacions; garantir la Llei catalana de 2022 parcialment anul·lada pel TC. El grup també vol que el Parlament insti el Govern a continuar a mantenir l’Oficina del Pla Pilot de la Renda Bàsica Universal.

Publicitat

Entre les propostes de resolució que es debatran i votaran aquest dijous, ERC planteja que el Parlament defensi el model d’escola catalana en el qual el català, com a llengua “pròpia” de Catalunya, és la llengua “normalment emprada” com a llengua vehicular i d’aprenentatge en el sistema educatiu i en l’acollida de l’alumnat.

El grup de Jové i Marta Vilalta volen que el ple insti el Govern de Salvador Illa a promoure les actuacions “necessàries” per garantir la vigència dels preceptes que modificaven la Llei catalana per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge de l’any 2022, i que Tribunal Constitucional ha anul·lat recentment.

Així mateix, ERC pretén que el Parlament insti l’executiu a promoure el desenvolupament legislatiu necessari per fer efectiu el dret a gaudir d’un habitatge digne i garantir l’efectiva i directa aplicació de la limitació del preu dels lloguers.

El grup parlamentari republicà també proposta recuperar, abans de finalitzar el 2024, el contingut del Decret Llei 6/2024, de 24 d’abril, de mesures urgents en matèria d’habitatge; amb l’objectiu d’omplir els buits de la Llei estatal pel dret a l’habitatge pel que fa al lloguer temporal i el d’habitacions i establir un règim sancionador.

Et pot interessar  PSOE, Junts, ERC i els partits de la investidura acorden citar a Puigdemont, Rajoy i Villarejo a la comissió del 17-A del Congrés

Finalment, ERC aposta perquè la cambra insti el Govern a combatre “activament” els discursos d’odi provinents de les formacions de l’extrema dreta i treballar contra el racisme, el feixisme i qualsevol tipus de discriminació, reforçant les mesures feministes, LGBTI+, antiracistes i de drets humans.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut