Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024
Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024

ERC avisa que no facilitarà “cap investidura” sense aconseguir abans la “sobirania fiscal” per Catalunya

Montero respon que el PSOE "no comparteix" el "model de concert econòmic" que ERC reclama i al qual van accedir per a investir Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

ERC deixa clar que no facilitarà cap investidura, tal com vol el PSOE, sense aconseguir abans la “sobirania fiscal” que va pactar-se en el marc de la investidura de Pedro Sánchez i que ara els socialistes intenten maquillar i rebaixar, com han fet altres vegades. “Podem dir ara i aquí que sense sobirania fiscal nosaltres no facilitarem cap investidura“, ha asseverat el diputat d’ERC al Congrés Francesc-Marc Álvaro, en unes declaracions dirigides a la vicepresidenta primera, María Jesús Montero.

Publicitat

Francesc-Marc Álvaro ha reiterat així la demanda històrica de l’independentisme, després de les nombroses plantades per part del PSOE que, de nou, fa de les seves i demostra que, quan es tracta de Catalunya i d’aconseguir millores reals per a la societat catalana, és igual de conservador o més que el PP.

Montero, que just ahir va instar els partits independentistes a desvincular la política de Catalunya de la de Madrid, ha respost al diputat republicà que el PSOE “no comparteix” el “model de concert econòmic o similar” que ERC posa sobre la taula, però que està escrit i signat en l’acord d’investidura de Pedro Sánchez. Una vegada més, i demostrant les autèntiques intencions del PSOE, s’ha limitat a dir que es donarà resposta a les “singularitats” que té Catalunya en matèria de finançament, però que es farà “complint l’Estatut” retallat en el seu moment pel Constitucional, i que, de fet, va ser un dels primers incompliments del PSOE al poble català.

La vicepresidenta no s’ha referit en cap moment, com era d’esperar, a l’espoli fiscal constant i desmesurat que pateix Catalunya des de fa dècades, i que serveix per a mantenir el decrèpit Estat espanyol. “S’ha de complir l’Estatut, que va fixar algunes posicions en aquestes matèries” és l’únic que ha dit.

Et pot interessar  Uns 300 càrrecs d'ERC demanen una "renovació de la cúpula" en un manifest que signen consellers i exlíders i líders actuals del partit
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut