Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024

ERC avisa el PSC que l’ampliació de l’aeroport és una “línia vermella”

Vilalta demana no confondre "modernitzar l'aeroport", que és el que es va pactar a l'acorrd d'investidura, amb "allargar la pista"

|

- Publicitat -

L’anunci fet per Salvador Illa sobre el desbloqueig de l’ampliació de l’aeroport del Prat no ha agradat gens a ERC, ja que pot ser un possible nou incompliment de l’acord d’investidura tancat entre les dues formacions. La portaveu del grup parlamentari d’ERC, Marta Vilalta, ha avisat el PSC que ampliar la pista de l’aeroport és una “línia vermella”; a la vegada, ha demanat al nou president que faci valer el paper de la Generalitat en la gestió del Prat.

Publicitat

Vilalta, en un vídeo difós per ERC als mitjans, recorda a Salvador Illa que l’acord per investir president Salvador Illa parla de “modernitzar” l’aeroport en el marc de la comissió tècnica i amb protecció dels entorns; també subratlla que aquesta protecció de l’entorn és “del tot incompatible” amb allargar la pista. 

“Per ERC és una línia vermella confondre modernitzar l’aeroport amb allargar la pista, que malmetria els espais naturals” ha reblat Vilalta. La portaveu també ha recordat al president del Govern que l’acord d’investidura obliga a fer que la modernització de l’aeroport “en cap cas” suposi un augment de les emissions i que respecti la biodiversitat i la xarxa Natura 2000.

Els Comuns tampoc comparteixen la proposta del PSC

El portaveu parlamentari dels Comuns, David Cid, ha afirmat que no té “cap sentit” ampliar l’aeroport de Prat, ja que la seva formació no veu viable que arribin més vols a Barcelona ni des del punt de vista d’emergència climàtica, ni per l’arribada de més turisme que dificulta encara més l’accés a l’habitatge.

“No acompanyarem el PSC ni el Govern amb mesures que siguin un error”, ha afegit el portaveu dels Comuns. Cid també ha subratllat que els socialistes no els han traslladat pas, de moment, que el projecte d’ampliació del Prat s’inclogui als nous pressupostos del 2025.

Et pot interessar  Illa es reuneix per primera vegada a Palau amb els sindicats CCOO i UGT
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut