Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

ERC assistirà a la rebuda institucional a Puigdemont d’Arc de Triomf

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha confirmat que participarà en la rebuda institucional a Carles Puigdemont que diverses entitats independentistes, entre elles l’ANC, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i el Comitè de Defensa de la República (CDR) han convocat a les 8 hores del matí al passeig Lluís Companys, a escassos metres del Parlament de Catalunya. D’altra banda, el grup parlamentari d’ERC també rebrà Puigdemont a l’entrada del Parlament, tal com ha fet amb els altres exiliats que van tornar arran de l’entrada en vigor de la llei d’amnistia, la qual el Suprem rebutja aplicar a Puigdemont, en el que és un clar cas de prevaricació amb el beneplàcit del PSOE i el PSC.

Publicitat

A través d’un comunicat emès aquest dimecres, els republicans confirmen la seva participació en l’acte de rebuda institucional al president Puigdemont, tot assenyalant que el seu retorn “és un moment excepcional”. ERC també expressa i reitera la seva voluntat que el president Puigdemont torni a Catalunya i se li apliqui la llei d’amnistia tal com correspon i com consta al text de la norma, però que el Suprem bloqueja frontalment.

“Esquerra Republicana vol reiterar la seva voluntat que el president Puigdemont torni a Catalunya i se li apliqui la llei d’amnistia. Que Puigdemont hagi començat el retorn és un moment excepcional, i per això el grup parlamentari rebrà al president a l’entrada del Parlament, tal com ha fet amb tots els exiliats. Així mateix, Esquerra Republicana assistirà a la rebuda del president Puigdemont a Arc del Triomf” expressa la formació republicana en un comunicat. En un missatge a Twitter, ERC també transmet “tota la solidaritat” a Puigdemont de cara el risc de ser detingut que afronta. “Et volem a casa i en llibertat” conclou ERC.

L’imminent retorn del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de set anys a l’exili arran de la repressió judicial de l’Estat espanyol per assistir al ple d’investidura ha capgirat l’agenda política de Catalunya. El mateix Puigdemont ha confirmat que ja ha emprès el viatge de retorn des de l’exili, motiu pel qual diverses entitats independentistes han convocat una “rebuda institucional” al president exiliat, acte que també busca impedir la seva inevitable detenció per part dels Mossos d’Esquadra.

Et pot interessar  El PP descarta facilitar la investidura d'Illa amb una abstenció en segona volta si falta el vot de les joventuts d'ERC
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

  1. El desvergonyiment és notori i de notari. Com va escriure V. Hugo (més o menys) “Els malvats són sempre optimistes, pensen que tot els sortiran bé”. De dir que no amen a l’11 de Sept. Els seus òrgans i Sr. Junqueres al capdavant, o que no ens manifestéssim, per què seria inútil, quan deportessin al MHP a l’exili des de Sardenya, ens deia el de la boca torta ascendit a senador e er.
    De ER. La “C” els dirigents/a; se l’han endut, un del 155 promogut i el president a l’Exili… detingut. En conseqüència: L’era de les bestioles del 155, tornen al Principat de Catalunya.
    https://youtu.be/YpZsPzBPlEw?si=C8AbElHCBlFqlp-5

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut