Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

ERC arrenca la campanya de les europees amb la intenció de “remuntar” la davallada de les catalanes

Riba critica els partits que "compren les tesis" de la ultradreta i avisa que la "sociovergència existeix a Europa"

|

- Publicitat -

ERC arrenca aquest dijous la campanya de les europees amb la intenció de “remuntar” dels “mals resultats” de les eleccions catalanes. En una roda de premsa aquest migdia, la candidata d’ERC i cap de llista de l’aliança Ara Repúbliques, Diana Riba, ha presentat el cartell electoral amb el lema “Europa republicana”. Malgrat el temor a l’auge de l’extrema dreta en els comicis a l’Eurocambra, Riba també ha alertat de la influència que exerceixen aquests partits en els discursos “antiimmigració” i “austericides” d’altres formacions. Així, veu amb preocupació que “comprin les tesis” de la ultradreta. “La sociovergència existeix a Europa”, ha avisat, tot criticant que tant el PSOE com Junts donessin suport al Pacte Migratori i d’Asil.

Publicitat

Amb aquesta resposta, Riba ha evitat pronunciar-se sobre les negociacions de cara a la formació del Parlament el 10 de juny. A ERC volen “parlar d’Europa” en aquesta campanya, tot i que són conscients que “costarà mobilitzar” la gent després de les eleccions catalanes del maig. També de la situació interna dins el partit, que té previst un congrés al novembre per abordar el lideratge a ERC després que el president Pere Aragonès decidís deixar la primera línia política.

Candidatura “verda” i “feminista”

Els republicans volen contraposar-se políticament a Junts i els socialistes amb una campanya que reivindicarà una “Europa de nacions lliures, verda i feminista”. Tot i que el CIS publicat aquest dijous dona entre tres i quatre escons a la coalició conjunta amb Bildu i el BNG, Riba ha assegurat que aspiren a aconseguir quatre places d’eurodiputats. “Tenim un vot més local i a vegades no queda representat (en les enquestes), ha remarcat.

Et pot interessar  Rovira reivindica les dones feministes en política al costat de Forcadell després de proposar-la per a presidir ERC

Des d’ERC asseguren, en tot cas, que donen per segur l’escó de Diana Riba durant cinc anys si aconsegueixen almenys un percentatge de vot com el dels darrers comicis. En anteriors coalicions amb Bildu i el BNG, aquests dos últims partits s’havien repartit alguna legislatura.

Cartell electoral amb Tomàs Molina

La cap de llista d’ERC i Ara Repúbliques comparteix cartell electoral amb Tomàs Molina, qui apareix en primer terme. Preguntada pel fet que ella surti en segon pla, Riba ha afirmat que se sent “molt còmode” amb la fotografia: “Em sento reconeguda”.

En altres versions individuals del cartell de campanya també apareix el president d’ERC, Oriol Junqueras, però no hi ha cap imatge d’Aragonès. El president del Govern intervindrà en algun acte, si bé no serà actiu en aquesta campanya, diuen fonts de la formació. Aquestes admeten que hi haurà menys actes i seran més curts que als comicis catalans.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut