Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Entitats independentistes convoquen una “rebuda institucional” a Puigdemont al passeig Lluís Companys de Barcelona

|

- Publicitat -

La imminent tornada del president a l’exili, Carles Puigdemont, arran de la convocatòria formal del ple d’investidura per al dijous 8 d’agost, així com l’amenaça de la seva detenció, ha capgirat el panorama nacional. L’acord d’investidura assolit entre ERC i el PSC ha precipitat la convocatòria del ple, inicialment previst pel 26 d’agost per la manca d’acord entre els partits. Davant aquest escenari, Puigdemont ha confirmat que ha emprès el seu viatge de retorn des de l’exili, motiu pel qual diverses entitats independentistes i partits han convocat una “rebuda institucional” a Carles Puigdemont.

Publicitat

La rebuda institucional tindrà lloc el mateix dijous a les 9 del matí al passeig Lluís Companys de Barcelona, a pocs metres del Parlament de Catalunya, on una hora després està previst que se celebri el ple d’investidura del candidat del PSC, Salvador Illa. Entre les entitats que han convocat públicament l’acte hi ha l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i el Consell de la República. També ho ha fet Junts, mentre que fonts de la CUP han assegurat que donen suport a l’acte. Segons les entitats, l’acte començarà a les 9 del matí però des de les 8 del matí ja s’hi podrà accedir.

Just al mateix moment que s’ha fet pública la convocatòria, Puigdemont ha publicat un vídeo a X on ha anunciat que aquest dimecres ha “emprès el viatge de retorn des de l’exili” per a ser dijous al Parlament.

Et pot interessar  Sallent carrega contra els agents que van col·laborar amb Puigdemont i els acusa de "no merèixer l'uniforme"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut