Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Enganxada de Josep Costa i Cs durant el Ple del Parlament que acaba amb De la Calle cridada a l’ordre

|

- Publicitat -

Nova topada entre el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i el grup de Cs, durant el ple d’aquest dijous. La discussió ha tingut lloc durant el debat de la moció de Cs sobre l’espai públic, quan Costa -que ha presidit el ple al final de la sessió del matí- ha donat la paraula a José Rodríguez (ERC), “per contradiccions”. El diputat ha dit a Carrizosa que no pot afirmar qui viu a Nou Barris, després de debatre sobre els talls a la Meridiana. El portaveu de Cs ha demanat torn de paraula però Costa no li ha concedit: “No cal obrir un debat, no hi ha torn de contrarèplica a les contradiccions i els diputats no es poden replicar eternament”, ha apuntat. Els diputats de Cs han protestat i Costa ha cridat Noemí de la Calle a l’ordre.

Publicitat

La secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez -que seu al costat de Costa- també ha reclamat al vicepresident primer que concedís el torn de rèplica a Carrizosa. Segons fonts de Cs, Costa ha fet callar Vílchez i “li ha girat la cara”. El grup taronja considera que Costa l’hauria d’haver escoltat perquè són “companys de Mesa”.

És per aquest motiu que De la Calle ha dit “masclista” a Costa. Tot seguit, el vicepresident primer l’ha cridat a l’ordre. “Ja veiem perquè serveix el Pla d’Igualtat del Parlament si ni el vicepresident primer és capaç de respectar-lo”, han afegit les fonts de Cs. En aixecar-se la sessió, Vílchez i Carrizosa han continuat parlant amb Costa.

El vicepresident primer del Parlament ha explicat a l’ACN que els diputats de Cs estaven parlant sense tenir la paraula, i ha justificat que ell no ha fet res més que aplicar el reglament de la cambra.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut