Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024
Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024

Els veïns d’Olost decideixen deixar el Lluçanès i tornar a Osona amb el 53% dels vots

|

- Publicitat -

Els veïns d’Olost han decidit deixar el Lluçanès i tornar a Osona. El 52,7% dels participants a la consulta celebrada aquesta setmana i que s’ha clos aquest diumenge han votat a favor d’abandonar la nova comarca, creada fa un any i mig. Han estat concretament 298 persones de les 565 que han participat a la votació. En contra hi han votat 250 olostencs (44,2%), 10 han votat nul i 8 ho han fet en blanc. La consulta, no vinculant, tenia un cens de 1.113 persones i n’ha votat el 50,76%.

Publicitat

Des de la seva creació el maig de 2023, el Lluçanès ha patit problemes d’adhesió amb casos de municipis com Santa Maria de Merlès (Berguedà) que no es va voler unir a la nova comarca o el de Sant Feliu Sasserra, que tot i integrar-s’hi va decidir sortir-ne i tornar al Bages al cap de pocs dies. Actualment en formen part Prats de Lluçanès, que n’és la capital, Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Martí d’Albars i Sobremunt.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’alcalde d’Olost, Gil Salvans, ha assegurat que el Lluçanès “és una comarca” però que la seva creació es va fer “de pressa i corrents” i “malament”, deixant un terç dels municipis de la comarca natural fora. “El Lluçanès ha de seguir treballant per la unitat i perquè puguem sumar-nos tots a un projecte diferent i reinventar-nos en una cosa de conjunt”, ha conclòs Salvans, que ha afegit que ara caldrà analitzar els resultats i parlar amb la resta d’administracions.

A més, s’ha congratulat per l’elevada participació. Segons ha explicat, l’Ajuntament s’havia fixat un objectiu del 40% i s’ha superat el 50%. A la consulta celebrada el 2015 sobre l’adscripció a la nova comarca, no va arribar al 39%.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut