Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024
Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024

Els veïns de Tossa de Mar, dividits entre el suport i l’oposició a l’acollida de 200 migrants

L'alcalde veu desproporcionat el volum de sol·licitants d'asil tenint en compte que la població de Tossa supera per poc els 6.000 habitants

|

- Publicitat -

L’acollida de 200 migrants a Tossa de Mar (Selva) ha despertat diferents opinions entre els veïns del municipi. Alguns recorden que aquestes persones “tenen dret a viure com tot el món”, mentre que d’altres s’hi mostren contraris i consideren que és una “aberració”. Davant de tota aquesta polèmica, l’alcalde, Martí Pujals, ha remarcat que no és contrari a l’acollida però tem que l’arribada de 200 immigrants afecti la temporada turística. Pujals veu desproporcionat el volum de persones que vindrà tenint en compte que la població de Tossa supera per poc els 6.000 habitants. De tota manera, l’alcalde ha assegurat que l’acollida dels migrants no implicarà oferir cap servei extraordinari per part de l’ajuntament.

Publicitat

Aquest dissabte el delegat del govern espanyol va trucar a l’alcalde de Tossa de Mar per avisar-los que enviarien 200 migrants que havien entrat a l’Estat per les Illes Canàries procedents de l’àrea subsahariana. Pujals va mostrar la seva disconformitat amb la mesura perquè considera que Tossa de Mar no està preparada per rebre aquest volum de persones, ja que el municipi encara està immers en plena temporada turística.

L’alcalde creu que si aquesta acollida s’hagués fet a partir de l’octubre, això hagués generat menys perjudici al municipi perquè la majoria d’establiments ja estarien tancats. Per altra banda, Pujals recorda que el municipi té 6.185 habitants i considera que 200 migrants és una xifra “desproporcionada”. De fet, el batlle recorda que municipis com Lloret de Mar o Blanes estan rebent el mateix nombre de migrants però ells tenen un volum d’habitants molt superior al de Tossa.

De moment, el que queda clar és que l’arribada dels migrants podria produir-se entre aquest dilluns i dimecres. Es desconeix si serà una arribada progressiva o serà de cop. El que sí que ha afirmat l’alcalde és que no suposarà cap afectació pel que fa a serveis municipals. Des de la Delegació del govern espanyol ja els han confirmat que han fet “un primer triatge sanitari” per comprovar si tenien alguna malaltia i per tant, no hauran d’oferir-los atenció mèdica. Tampoc hi ha menors d’edat i no hauran de procurar-los escolarització.

Et pot interessar  Sánchez defensa la “necessitat” de la migració però admet que implica “certs problemes”

El que faran aquestes persones a Tossa de Mar és, segurament, fer una parada tècnica mentre l’Estat estudia la situació de cada un d’ells. A partir d’aquí decidirà si els trasllada on tenen familiars, a altres països d’Europa o Espanya, o els tramita l’asil i quin tipus d’acollida definitiva els dona. Això fa que l’estada pugui reduir-se d’un mes a dues setmanes, malgrat que no hi ha res confirmat.

Disparitat d’opinions

L’arribada dels migrants a Tossa de Mar ha aixecat polèmica al municipi i hi ha persones que s’hi han mostrat a favor i d’altres en contra d’acollir-los. La Conxita creu que “és una aberració” perquè això suposa una despesa que no ha d’assumir l’Estat i demana destinar els diners públics a altres necessitats.

Pel que fa a la Lola o l’Antoni, es mostren partidaris que s’estiguin a Tossa. “Tenen dret a viure com tot el món”, afirmava la Lola. Per això creuen que està bé que les administracions els ofereixin allotjament i manutenció mentre resolen la seva situació personal.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut