Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport si el Ministeri de Transports no els dona “solucions”

El sector també reclama una nova regulació de les VTC abans de l'1 de setembre i alerta de mobilitzacions indefinides

|

- Publicitat -

Els taxistes amenacen de bloquejar els accessos al Port de Barcelona i l’aeroport del Prat si el Ministeri de Transports no els dona “solucions”. Així ho ha decidit aquest dimarts el sector en una assemblea al Passeig de Gràcia, on també han reclamat al Departament de Territori una nova regulació de les VTC abans de l’1 de setembre. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha detallat que la reunió amb el Ministeri serà un cop passin les eleccions europees i els demanaran més mesures per lluitar contra els permisos de les VTC. A la Generalitat, Álvarez ha avisat que si la nova regulació no està a punt abans del setembre, convocaran de manera indefinida marxes lentes dels taxistes que tenen festa per les rondes i l’aeroport.

Publicitat

El sector ha sortit aquest dimarts al carrer per protestar contra les VTC i ha assenyalat les plataformes Cabify, Uber i Bolt. Els taxistes han fet una marxa lenta que ha arrencat a les 10.30h des de les Torres Venecianes, a la plaça d’Espanya, i des d’allà s’han dirigit cap a la confluència entre la Gran Via i el Passeig de Gràcia, on cap a les 12.30h han fet una assemblea. Els vehicles s’han mantingut aparcats al centre fins a les dues del migdia.

La mobilització ha aplegat fins a 1.500 vehicles segons els organitzadors, Élite Taxi. Al seu torn, la Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra fins als 900 vehicles.

Reunió amb el Ministeri de Transports

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat que aquest dilluns van parlar amb representants del Ministeri de Transports i que “en els pròxims dies” mantindran una reunió “alt més alt nivell” amb representants del departament que encapçala Óscar Puente. Segons Álvarez, la trobada serà a Madrid passat el 9 de juny -data de les eleccions europees- i per part del govern espanyol hi assistirà la secretaria general de Transport Terrestre, Marta Serrano.

El portaveu d’Élite Taxi ha avançat que els taxistes hi posaran sobre la taula la demanda que les comunitats autònomes “puguin regular la formació dels conductors” de VTC. A Catalunya, Álvarez ha remarcat que volen que es posi com a requisit l’exigència d’un nivell mínim de B2 de català. Élite Taxi també ha indicat que volen tractar qüestions relatives a les assegurances, ja que diu que hi ha una “gran pressió” per part de les companyies amb preus “excessius”. “Hi ha un càrtel i ens estan afogant”, han denunciat.

Et pot interessar  Unes 70.000 persones celebren la revetlla a les platges de Barcelona, on es recullen 57 tones de brossa

El portaveu de l’associació de taxistes ha instat el govern espanyol a arribar a l’entesa. “Si de veritat és un govern d’esquerres, ens protegirà”, ha dit. El sector ha remarcat que si no els donen solucions, es mobilitzaran allà on va el turisme, al Port de Barcelona, on arriben els creuers, i l’aeroport del Prat. “Volem ensenyar-los que aquí els drets es guanyen des del carrer”, ha dit Álvarez. “No tornarem al centre de Barcelona, respectarem els ciutadans”, ha agregat.

Nova regulació de les VTC abans del setembre

Els taxistes també s’han adreçat a la Generalitat i li han reclamat una nova regulació de les VTC. “O operen legalment, o no hi haurà pau a Barcelona”, ha dit Álvarez. Els taxistes han continuat assenyalant a Cabify, Uber i Bolt i han remarcat que si volen operar a Catalunya, ho han de fer “amb les normes que hi ha per a tots”. “Volen un model de negoci que aquí no els permetrem”, ha dit. Al seu torn, aquest dimarts la portaveu del Govern en funcions, Patricia Plaja, ha dit que els treballs de la nova llei “estan molt avançats”.

Élite Taxi ha xifrat en 5.000 les sancions que acumulen aquestes plataformes en els últims dos anys per part dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. “Això demostra que estan treballant il·legalment”, ha dit Álvarez, que ha lamentat els retards del Govern a l’hora d’aplicar mesures contra les VTC. “Els volem fora, i aquí el model de Díaz Ayuso no el permetrem”, ha sentenciat el portaveu.

En cas que el Departament de Territori no compleixi, Élite Taxi ha avisat que convocarà marxes lentes indefinides dels taxistes que tenen festa -uns 2.000 cada dia-. Les mobilitzacions seran per les rondes i l’aeroport.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut