Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024
Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024

Els presidents del PP es regiren contra la “independència fiscal” de Catalunya

Feijóo es reunirà amb els presidents autonòmics del PP el dia 6 de setembre per "parlar de la igualtat entre els espanyols" i "del finançament dels serveis públics"

|

- Publicitat -

El portaveu del PP, Borja Sémper, ha anunciat aquest dilluns que els presidents autonòmics del PP han signat un manifest de rebuig a la “independència fiscal pactada entre ERC i el Partit Socialista”, en referència a l’acord per a un finançament singular que, segons ha dit, “trenca els principis d’igualtat, solidaritat i multilateralitat” per un “interès particular”. Després que hagin aflorat diferències entre territoris del PP sobre com ha de ser el nou model de finançament, els populars han “unificat” criteris en un document que segons Sémper “resumeix la posició comuna que tindrà el PP en aquest desafiament”.

Publicitat

El portaveu del PP ha assegurat que “no hi ha cap fissura” entre els presidents del PP “ni n’hi haurà cap”. “Això no és un joc de peces i fitxes”, ha dit, i el govern de Sánchez “ens pren a tots per tontos, també a ERC”.

Preguntat per si aquesta posició comuna implica que els presidents del PP renunciaran a la condonació del deute del FLA amb l’Estat, Sémper ha afirmat que el PP i els seus presidents autonòmics “no mercadegen”. “Ens interessa molt més la política d’Estat que el mercadeig, i en això és en el que estan els nostres presidents autonòmics”, ha dit.

Segons Sémper, l’acord per al nou model de finançament genera “ciutadans de primera i de segona”, perquè “el que es dona de més a uns, es treu als altres” i perquè “trenca la caixa única i la igualtat de tots els espanyols”.

El PP preveu fer públic aquest document al llarg d’aquest dilluns. El manifest, ha dit, Sémper “pretén deixar clar davant el conjunt dels espanyols la unitat de criteri i de posició de tot el PP en relació a la defensa de la igualtat de tots els espanyols”.

Et pot interessar  Ayuso acusa Sánchez de voler una "secessió fiscal": "No volen el millor per Catalunya, sinó el pitjor per Madrid"

Sémper també ha recordat que Feijóo es reunirà amb els presidents autonòmics del PP el dia 6 de setembre per “parlar de la igualtat entre els espanyols” i “del finançament dels serveis públics”, i per “rebutjar acords i pactes que amb els diners de tots pretenen garantir la presidència d’una comunitat autònoma”.

Segons el portaveu de PP, en aquesta reunió els presidents populars i la direcció establiran “un pla de treball per defensar junts la igualtat de tots els espanyols”. Paral·lelament, el PP presentarà mocions a tots els ajuntaments i institucions en aquesta mateixa direcció.

En aquest marc, Sémper ha afirmat que el president espanyol, Pedro Sánchez, pretén crear “per la porta del darrere” un “estat confederal, asimètric i amb espanyols de primera i de segona”. “El PP fixa la defensa de la solidaritat fiscal com a prioritat absoluta d’aquest nou curs polític que comença”, ha advertit.

Sémper també ha reclamat al president de la Generalitat, Salvador Illa, i al Partit Socialista que “condemnin les amenaces que ha rebut el president de la Comunitat Valenciana”, Carlos Mazón, durant un acte d’Arran a Barcelona on es va cremar una fotografia de la seva cara.

“La pregunta que ens fem és on està Salvador Illa, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a l’hora de condemnar les amenaces a un president autonòmic”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut