Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Els partits polítics valencians s’uneixen per protestar contra l’infrafinançament d’Alacant

|

- Publicitat -

La mobilització contra l’infrafinançament d’Alacant per part de l’Estat espanyol va agrupar la tarda del passat divendres, 18 de novembre, centenars de persones. Els partits polítics que tenen representació a les Corts, excepte Vox, han mostrat una unitat sense precedents, en protestar tots plegats per exigir millores en el finançament de la província d’Alacant.

Publicitat

Malgrat que la protesta ha tingut menys afluència de públic que la protesta anterior, convocada el passat 3 de novembre per la Cambra de Comerç d’Alacant. Tanmateix, tal com informa Alicante Plaza, hi eren tots: partits, sindicats, patronals sectorials, i col·lectius ciutadans i culturals.

“Reclamem que es destinin les inversions en els PGE que ens corresponen pel nostre pes poblacional i la nostra aportació al PIB, denunciant especialment la situació lamentable de la falta d’inversions en els PGE de la província d’Alacant”, denuncia el manifest de la protesta, llegit ahir pels periodistes María Pomares i Manel Biosca. L’entitat denuncia que aquesta situació d’infrafinançament s’ha anat succeint al llarg dels diferents governs estatals i, malgrat els avenços aconseguits des de l’entitat, “continua sent l’última província en inversions per habitant de tota Espanya, quan és la cinquena província que més aporta al PIB de l’Estat”.

L’entitat organitzadora de la protesta és la plataforma “Per un finançament just“, que compta amb el suport dels representants de la CEV, CCOO PV, UGT-PV, PSPV-PSOE, PPCV, Compromís, Ciutadans i Unides Podem.

Et pot interessar  El Govern insisteix al PSOE que el finançament singular ha de sortir del règim comú: “No poden ser simples retocs”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut