Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Els nou represaliats per apedregar la Guàrdia Civil l’1-O a la Ràpita reben l’amnistia

Els agents que van apallisar els votants de l'1-O al pavelló rapitenc també són amnistiats

|

- Publicitat -

Les nou persones acusades de llançar pedres als agents de la Guàrdia Civil, quan es retiraven del pavelló de la Ràpita (Montsià) el dia del referèndum de l’1-O, han sigut amnistiades. Els manifestants s’enfrontaven a un judici per delictes d’atemptat contra l’autoritat, desobediència i danys. La vista estava assenyalada al jutjat penal número 1 de Tortosa per a final de setembre, però ja s’havia suspès a la primavera i posposat. Com ha confirmat a l’ACN l’advocat de la Josep Canicio, les defenses dels encausats van rebre la notificació de l’amnistia el dia 16 de setembre, que ja s’havia concedit al mes de juliol. Ni la Fiscalia ni l’advocacia de l’Estat es van oposar a concedir-los-la.

Publicitat

El lletrat Josep Canicio ha explicat que també s’ha notificat a les parts l’amnistia dels agents de la Guàrdia Civil que van carregar contra els votants al pavelló rapitenc. Pendents dels detalls d’aquesta resolució de l’Audiència de Tarragona, Canicio ha apuntat que existeix la possibilitat de presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la decisió, però encara no ho han valorat.

Et pot interessar  El PSC demana falsament que "es compleixi la llei d'amnistia" mentre expressa "un respecte absolut" per la decisió del Suprem
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut