Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Els Mossos reactiven l’operatiu ‘Gàbia’ per trobar Carles Puigdemont

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han reactivat l’operatiu ‘Gàbia’, que havien desactivat el migdia d’aquest dijous, per tal de localitzar i detenir Carles Puigdemont, que s’ha esfumat de l’ull públic enmig de milers de persones i malgrat la intensa vigilància policial. Els controls han quedat inactius durant unes hores al migdia per raons operatives, segons els Mossos d’Esquadra, però a primera hora de la tarda s’han tornat a posar en marxa.

Publicitat

Aquest matí, després de l’aparició i la desaparició de Carles Puigdemont, els Mossos han optat per col·lapsar el país bloquejant les principals carreteres amb l’operatiu ‘Gàbia’, el qual s’activa per tal de localitzar fugitius i que és el mateix que va utilitzar-se per a trobar els terroristes responsables de l’atemptat del 17-A. Una actuació que, sumada a les càrregues policials contra els manifestants a les portes del Parlament, ha encès la polèmica, arran de l’alt nivell de persecució mostrat contra un diputat electe del Parlament de Catalunya. 

Durant el matí, s’han fet controls en diversos punts, com ara l’avinguda Meridiana de Barcelona, l’AP-2 a l’altura de Soses (Segrià) cap a l’Aragó o a l’AP-7 a la Jonquera i la N-II al Pertús en direcció a França. Ara, agents dels Mossos tornen a fer diferents controls des de primera hora de la tarda d’aquest dijous.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un dels seus agents per haver col·laborat, presumptament, amb la fugida de Puigdemont, ja que l’agent era el titular del vehicle blanc marca Honda amb el qual se sospita que el president ha marxat. Posteriorment, la policia catalana ha citat a declarar el secretari general de Junts, Jordi Turull, per la seva implicació en la fugida de Puigdemont, i ha identificat tres agents més, així com un membre del cos de Bombers de la Generalitat.

Et pot interessar  Comín, contundent contra Interior: l'acusa de "col·laborar amb el cop d'estat" del Tribunal Suprem per a detenir Puigdemont
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut