Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Els Mossos més repressius detenen un dels seus agents per facilitar la fugida de Puigdemont

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra, que tot i ser la policia de Catalunya han acabat sotmetent-se del tot a les imposicions de l’Estat espanyol i la seva qüestionable justícia, han detingut un agent del cos que, presumptament, hauria facilitat la fugida del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Segons ha informat Catalunya Informació, l’agent detingut seria el titular d’un cotxe de la marca Honda de color blanc, amb el qual suposadament ha fugit Puigdemont.

Publicitat

Després del seu triomfal retorn, Puigdemont ha desaparegut de l’ull públic enmig de 16.000 persones i envoltat dels mitjans de comunicació, fet que ha obligat els Mossos a activar l’operatiu ‘Gàbia’, el mateix que van activar durant els atemptats terroristes del 17-A, i que ha col·lapsat del tot les principals carreteres del paísEl president exiliat forçadament ha desaparegut en un cotxe de color blanc de marca Honda i, després d’haver fet algunes voltes als entorns del Parlament, ha acabat d’esfumar-se del tot, malgrat l’intens control que la policia duia a terme per terra i aire.

El nerviosisme s’ha apoderat dels Mossos d’Esquadra, que fins feia poca estona tenien plenament localitzat el president, a qui volien detenir de forma discreta en compliment de l’ordre judicial dictada pel jutge del Suprem Pablo Llarena. Fonts del Departament d’Interior han explicat a l’ACN que l’escenari amb el qual es treballava era efectuar la detenció després de l’acte convocat a l’Arc de Triomf, ja que no es considerava proporcional fer-ho davant de milers de manifestants ni mentre estava a l’escenari, per evitar mals majors que es poguessin produir.

Les mateixes fonts remarquen que no hi havia cap pacte amb l’expresident ni amb el seu entorn sobre com detenir-lo. La intenció de la policia era fer una operativa similar a la detenció de l’exconsellera Clara Ponsatí quan va tornar a Catalunya. En aquell moment, Ponsatí va arribar a Barcelona, va fer una roda de premsa i va ser posteriorment, mentre caminava pel centre de la ciutat, que un agent de paisà la va detenir per portar-la davant del jutge.

Et pot interessar  El PP qualifica de "circ" i "esperpent" el retorn de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut