Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024
Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024

Els independentistes escocesos admeten una derrota “molt i molt difícil i perjudicial”

El líder de l’SNP diu que han d’escoltar “atentament” als votants després d’un resultat “molt baix”

|

- Publicitat -

Escòcia ha seguit la tendència del conjunt del Regne Unit i ha optat majoritàriament per donar suport al laborisme per fer fora als ‘tories’ del 10 de Downing Street, condemnant els independentistes de l’SNP al seu pitjor resultat electoral des del 2010. El Partit Nacional Escocès comptava fins ara amb 48 dels 57 escons escocesos, però els resultats apunten que es podria quedar només amb vuit. El líder del partit i primer ministre escocès, John Swinney, ha admès que la formació ha patit una derrota “molt i molt difícil i perjudicial”, amb unes xifres “molt baixes”. “Hem d’escoltar atentament al que ens diu la gent en aquestes eleccions”, ha admès Swinney, que és al càrrec després d’una sèrie de crisi en els independentistes.

Publicitat

Fa només un parell de mesos va dimitir el primer ministre escocès i líder de l’SNP Humza Yousaf arran de la trencadissa dels independentistes amb els Verds. El va rellevar el fins llavors ministre d’Economia, Swinney, que, a part de governar en minoria, ha de liderar un partit en dificultats des de la dimissió el febrer del 2023 de l’exprimera ministra Nicola Sturgeon, vinculada a un cas de finançament irregular de l’SNP.

Els laboristes s’han imposat a tota la zona més poblada d’Escòcia, inclosos els escons de Glasgow i Edimburg, agreujant la trencadissa de l’independentisme. Una de les diputades de l’SNP a Westminster que ha perdut l’escó és Mhairi Black, que ha assegurat que “el que havia de ser una nit difícil ha resultat ser cataclísmica”. “Culpar als votants, o fer qualsevol altra cosa que no sigui una reflexió seriosa és precisament el tipus d’actitud que ha allunyat l’SNP de tants votants”, ha afirmat en un missatge a X.

Et pot interessar  El laborisme arrasa en unes eleccions britàniques que posen fi a 14 anys d'hegemonia conservadora
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut