Alguns dels exdiputats anticapitalistes també han volgut dir la seva i han expressat què els sembla la sentència del Supremo, que obliga que un 25% de les classes siguin en castellà.
En concret, Antonio Baños, ha posat l’accent en què tant el castellà com el català són oficials. Per tant, que s’ha d’anar amb cura a l’hora d’usar la terminologia. Baños apunta que: “Feu el favor de no comprar el frame espanyol que diu: el castellà és oficial i el català cooficial com si fos la llengua consorte”.
Per tant demana que es tracti a les dues llengües com a oficials i ho exemplifica de manera clara: “Si dues persones tenen un pis a mitges, ambdues són copropietàries”.
El català és oficial
El castellà és oficial
Ambdues llengües son cooficials
Feu el favor de no comprar el frame espanyol que diu: el castellà és oficial i el català cooficial com si fos la llengua consorte
Si dos persones tenen un pis a mitjes ambdos son copropietaris.— Antonio Baños (@antoniobanos_) November 24, 2021
Al seu torn, Mireia Boya, ha puntualitzat que “la mateixa sentència sobre la immersió lingüística del català és també per l’occità” i subratlla que hi està havent aquesta invisibilització. Boya ha lamentat que “ningú en parla”.
Ha lamentat que ERC no negociés que hi hagués un percentatge de produccions audiovisuals en occità a les plataformes de distribució de continguts audiovisuals, a pesar de ser una llengua oficial, igual que el català.
“L’occità no és present en cap imaginari, ni polític, ni periodístic, ni social. Simplement és oficial, però no existeix per cap dels defensors de la llengua, la catalana, és clar, consellers, periodistes i Twitter inclosos” ha lamentat l’exdiputada de la CUP.
Vinc a recordar que l'occità és llengua oficial i que, en canvi, ningú ha negociat un percentatge audiovisual a les plataformes, @Esquerra_ERC inclosa
— Mireia Boya Busquet (@yeyaboya) November 24, 2021
L'occità no és present en cap imaginari, ni polític, ni periodístic, ni social. Simplement és oficial però no existeix per cap dels defensors de la llengua, la catalana, és clar, consellers, periodistes i Twitter inclosos
— Mireia Boya Busquet (@yeyaboya) November 24, 2021