Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Els comuns es pengen la medalla de conduir les negociacions: afirmen que “progressen adequadament”

Mena diu que "no contempla" la detenció de Carles Puigdemont i insta els jutges a aplicar l'amnistia "de la manera que el Congrés dels Diputats va elaborar-la"

|

- Publicitat -

Els comuns han decidit penjar-se la medalla que les negociacions a tres bandes entre el PSC, ERC i el seu grup per a la investidura de Salvador Illa “progressen adequadament”, segons ha afirmat el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, aquest dilluns. Mena ha comentat que no es volen “limitar per dates” com va fer ERC advertint que l’acord s’havia de tancar durant el mes de juliol, i ha recordat que la data límit és el 26 d’agost.

Publicitat

En una roda de premsa per repassar l’actualitat informativa, Mena ha insistit que estan “avançant” en les qüestions prioritàries pels de Jéssica Albiach de cara a un acord d’investidura: l’accés a l’habitatge, l’educació i la sanitat pública i les polítiques de transició energètica. Després que diumenge Illa recordés que hi ha temps fins al 26 d’agost per tancar un acord, els comuns han seguit la mateixa línia, tot i que Mena ha assenyalat que volen fer-ho “l’abans possible”.

D’altra banda, Mena ha explicat que “no contempla” la detenció de Carles Puigdemont i, en aquesta línia, ha instat als jutges a aplicar l’amnistia “de la manera que el Congrés dels Diputats va elaborar-la”. “Amb la llei d’amnistia a la mà considerem que els líders que estan fora de Catalunya haurien de poder tornar amb la màxima normalitat”, ha subratllat.

Finalment, el portaveu dels comuns ha manifestat que és una “bona notícia” que la consellera d’Economia en funcions estigui aquest dilluns al Consell de Política Fiscal i Financera. “Tant el PSC, com ERC i els comuns som conscients que el finançament injust per Catalunya s’ha de resoldre”, ha valorat Mena. “Hem de buscar quines són les millors fórmules en la defensa d’aquest sistema de finançament”, ha afegit.

Et pot interessar  Rull diu que Puigdemont i Illa tenen les mateixes possibilitats d'arribar a una investidura: "Els dos exploren majories"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut