Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Els comuns es desmarquen dels pactes per a la Mesa i es votaran a si mateixos per a presidir el Parlament

La formació assumeix que quedarà fora de l'òrgan i donarà suport a Susana Segovia com a candidata a la presidència

|

- Publicitat -

Els comuns han assumit que quedaran fora de la Mesa del Parlament i votaran el seu propi candidat per a presidir la cambra. Fonts de la formació han explicat que el vot dels seus diputats anirà per a Susanna Segovia. El partit afirma que els darrers dies han estat treballant per configurar una Mesa “progressista” que estigués presidida per ERC, però ara creuen que els republicans “han renunciat” a presidir el Parlament i podrien tenir intenció de pactar amb Junts per fer que Josep Rull sigui el nou president de la cambra. Davant aquesta situació, els comuns optaran per no entrar dins de cap pacte i votaran a Segovia com a presidenta, tot assumint que només obtindran els seus propis vots.

Publicitat

En renunciar als pactes amb els altres grups, la formació ja dona per fet que quedarà fora de la Mesa. En cas d’haver aconseguit pactar una “Mesa antirepressiva”, haurien pogut optar a una secretaria.

Fonts dels comuns apunten que mentre que presentaran a Segovia com a candidata a la presidència, a les altres dues votacions per a les vicepresidències i les secretaries votaran en blanc.

La formació no donarà suport a un possible acord de l’independentisme per a la Mesa, amb Rull com a candidat, però tampoc donarà els vots a un candidat del PSC, ja que no volen que hi hagi cap opció d’entrar a una equació en què votin el mateix candidat que el PPC.

Et pot interessar  Jovent Republicà s’inventa un “sí crític” per fer president Illa
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut