Edició 2218

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de agost del 2024
Edició 2218

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de agost del 2024

Els Comuns diuen no estar “sorpresos” amb l’elecció d’alguns consellers d’Illa: “És la línia que ha tingut el PSC aquests últims anys”

Afirma que per a ells nomenaments com el d'Espadaler o Sàmper "no estarien al Govern perquè venen de polítiques molt conservadores"

|

- Publicitat -

El portaveu dels Comuns, David Cid, ha assegurat que la seva formació no està sorpresa amb l’elecció d’alguns consellers i conselleres al nou Govern del PSC liderat per Salvador Illa. En una entrevista a la SER, Cid ha lamentat que “és la línia que ha tingut el PSC aquests últims anys”, mentre recordava que el PSC ha arribat a acords amb Junts els últims anys al Parlament, tot i que aquesta línia conservadora no els ha impedit fer Illa president.

Publicitat

Cid ha qüestionat nomenaments com el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper o el de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, subratllant que pels Comuns “no estarien al Govern perquè venen de polítiques molt conservadores”. Així i tot, el diputat ha assegurat que seran “vigilants” amb el Govern d’Illa, però també ha assenyalat que “la relació amb el PSC l’hem de construir des de la confiança i amb el compliment de l’acord”.

El portaveu dels Comuns també ha criticat que  “el principal element de desigualtat territorial i de desigualtat social” són “les polítiques fiscals que està impulsant el PP a nombroses comunitats autònomes”. Cid ha dit que “no té sentit que a les comunitats autònomes del PP estiguin generant una enorme desigualtat a nivell social eliminant aquests impostos i després reclamar que l’Estat els compensi”. Així, ha tret pit de l’acord d’investidura tancat entre els Comuns i el PSC, tot remarcant que manté l’impost de patrimoni, el de successions i un augment de l’IRPF a les rendes més altes.

Et pot interessar  Els negociadors d'ERC collen Illa: "No hi haurà acord d'investidura sense un pas clar i decisiu en finançament"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut