Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024
Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024

Els Comuns avisen Illa que serà jutjat com a president per si prioritza Rodalies i l’habitatge, i no per ampliar el Prat

Cid exigeix que "s’explori tot l'autogovern" per a regular el lloguer de temporada a Catalunya

|

- Publicitat -

El portaveu del grup parlamentari dels Comuns, David Cid, ha avisat Salvador Illa que serà “jutjat com a president” per si prioritza Rodalies i solucionar la crisi de l’accés a l’habitatge. En canvi, ha afegit que no se’l jutjarà pas per ampliar l’aeroport del Prat. Durant el debat de política general, aquest dimecres al Parlament, Cid ha asseverat que aquests seran els dos elements que marcaran el seu mandat. El portaveu dels Comuns també ha exigit el president de la Generalitat a “explorar tot l’autogovern” per a regular el lloguer de temporada i per habitacions a Catalunya. Cid també ha insistit que la negociació dels pressupostos serà la “prova de foc” de la legislatura.

Publicitat

Cid ha insistit que la situació de l’habitatge “no està regulada”, i que cal posar límits a qui fa “negoci” amb aquest dret. El portaveu dels Comuns considera que hi ha “recorregut” amb el tema dels lloguers de temporada, i que no demana que el Govern se salti la llei, sinó que “la faci complir”.

El dirigent dels Comuns ha reiterat a Illa que es juga la legislatura amb els pressupostos, i que també ha de triar pel que fa al turisme: o aposta per un país de turistes, o un país de trens: “Va de prioritats”, ha conclòs. Cid ha subratllat que no pot ser que els turistes vinguin a Catalunya i emetin tot el CO2 que vulguin: “Això en algun moment ens petarà”.

Et pot interessar  ERC reivindica el seu paper a l'oposició i recorda a Illa que "només té majoria per signar el que va pactar"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut