Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Els comuns aposten per l’esmena a la malversació d’ERC mentre el PSOE diu que les “analitzarà”

|

- Publicitat -

Els comuns aposten per l’esmena que ERC ha presentat a la reforma del Codi Penal del delicte de la malversació, assegurant que permetrà revertir el model actual, que es regeix per la reforma que el PP va introduir el 2015. El president del grup parlamentari de Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a RAC1 que la seva formació està en sintonia amb ERC en aquest aspecte. Per altra banda, el PSOE assegura que “analitzarà” l’esmena d’ERC, prometent que en cap cas s’aprovarà una reforma que beneficiï condemnats per corrupció ni que suposi despenalitzar l’ús indegut de recursos públics.

Publicitat

ERC ha presentat les seves esmenes per a la reforma del delicte de la malversació el matí d’aquest divendres, 9 de desembre, mentre que Podem no n’ha presentat cap de pròpia. L’esmena d’ERC proposa rebaixar les penes en aquells casos en què no hi hagi ni enriquiment personal ni de tercers, unes modificacions que segons els republicans beneficiaran als expressos i exiliats, i reduiran el marge per “perseguir actuacions de forma arbitrària quan no s’ha produït aquest delicte”.

Tot i que les modificacions no estan aprovades, el PSOE manté la porta oberta a reformar aquest delicte, assegurant que “analitzaran i estudiaran” les propostes, però reiterant que no donaran suport a una reducció de les penes als condemnats per corrupció “o per un ús irregular o arbitrari dels recursos públics”, tal com ha expressat el portaveu dels socialistes Patxi López. Per la seva banda, tant el PSOE com els comuns han registrat esmenes en la reforma del delicte de desordres públics agreujats, aprofitant el tràmit per introduir nous canvis.

Et pot interessar  El Suprem exigeix a PP i PSOE que desbloquegin la renovació del CGPJ per nomenar magistrats
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut