Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Els advocats europeus es posicionen a favor de l’amnistia per resoldre el conflicte polític català

L'ELDH defensa que l’1-O va ser un "acte de desobediència civil no violent" organitzat "pacíficament per permetre a totes les veus dels ciutadans de Catalunya ser escoltades"

|

- Publicitat -

L’Associació d’Advocats Europeus per la Democràcia i els Drets Humans (ELDH) ha sortit en defensa de la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats, a la vegada que també ha defensat que el referèndum de l’1-O va ser un “acte de desobediència civil no violent“. En un comunicat, l’associació assegura que la llei del perdó és un “pas important” per resoldre el conflicte polític a Catalunya. L’ELDH ja es va posicionar en el seu dia en contra de la sentència del procés, assegurant que la sentència estava “motivada políticament”.

Publicitat

L’ELDH defensa que el referèndum de l’1-O va ser un “acte de desobediència civil no violent“, que es va organitzar “pacíficament per permetre a totes les veus dels ciutadans de Catalunya ser escoltades“. En aquest sentit, l’associació afirma en el comunicat que la llei d’amnistia pot afavorir la resolució del conflicte “a través del diàleg i els processos democràtics i parlamentaris, en comptes del sistema judicial”, ja que permet impulsar unes “condicions més favorables” per a la negociació.

Finalment, l’associació exposa que sempre ha defensat la campanya per l’amnistia per “crear un ambient en què els polítics independentistes no estiguessin sota amenaça” i permetre assolir una “solució política per acabar amb un conflicte polític profund”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut