Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de juliol del 2024
Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de juliol del 2024

Elena inaugura la comissaria “crucial i estratègica” dels Mossos a la Jonquera que ajudarà a alliberar la de Figueres

El conseller deixa clar que s'aniran incorporant agents progressivament, els primers arribaran el mes d'agost

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat aquest dimecres la comissaria de la Jonquera (Alt Empordà). Una instal·lació que Elena ha qualificat de “crucial i estratègica” i que començarà a donar servei en breu. El conseller ha assenyalat que era una “necessitat” i ha coincidit amb el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, al reconèixer que les instal·lacions on fins ara treballaven els agents a la Jonquera no eren “les més desitjables”. De fet, la nova comissaria, que el 22 d’agost rebrà un reforç d’efectius, té garjoles per custodiar detinguts. Això permetrà alliberar la de Figueres que era fins on anaven els arrestats. En total, el nou equipament donarà servei a tretze pobles i 21 nuclis habitats de l’Alt Empordà.

Publicitat

Una de les grans reivindicacions de la Jonquera és, des d’ara, una realitat. Aquest dimecres el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra que deixaran de treballar en els mòduls prefabricats en els que estan ara, uns metres més enllà del nou equipament. Tot i que encara no està a ple rendiment, Interior destinarà els primers mossos de reforç el proper 22 d’agost. El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha recordat que en aquests mòduls només s’hi havia d’estar tres anys i al final s’ha allargat “més del que havia de ser”.

En breu la nova comissaria estarà a ple funcionament i ha de servir per, entre d’altres coses, alleugerir la de Figueres, on acabaven anant tots els detinguts que els Mossos de la Jonquera feien als tretze municipis als que donen servei.

Elena ha reconegut que es tracta d’un equipament “necessari” especialment per la ubicació, que ha definit com a “crucial i estratègica”. “Des d’aquest punt de vista cal tenir equipaments, condicions, capacitat i força per respondre als reptes que una zona com aquesta ens posa per davant”, ha remarcat el conseller.

Et pot interessar  Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se'n 23 al dia

Per la seva banda, el comissari en cap, Eduard Sallent, ha celebrat que finalment s’hagi inaugurat la comissaria i ha assegurat que calen “recursos” tant en forma d’efectius com materials per poder cobrir la zona. Val a dir que la nova instal·lació permetrà donar resposta a tretze municipis i 21 nuclis habitats.

Sallent també ha destacat que amb més efectius, més competències i amb la coordinació que hi ha amb la resta de cossos de seguretat de l’estat -Policia Nacional i Guàrdia Civil- es podrà donar una “bona resposta” a les “dificultats que suposa un entorn fronterer”.

La nova comissaria, estarà oberta les 24 hores. En aquest sentit, cal tenir en compte que una part important de les denúncies que s’intrueixen són fets que passen fora del territori de l’ABP, i fets que es produeixen en vies de comunicació com l’N-II i l’AP7. Això significa que des d’Almeria i Aragó molts denunciants acaben a la Jonquera en ser l’últim punt abans de passar la frontera. També es recullen denúncies de fets que han passat a països europeus i es denuncia a la Jonquera.

Legislació francesa

L’acte l’ha obert l’alcaldessa de la Jonquera, Míriam Lanero, que ha celebrat que s’hagi construït la nova comissaria tot i que ha lamentat els “anys” que feia que l’esperaven. Lanero ha destacat la Jonquera com una localitat singular per les seves característiques i ha explicat que la majoria de problemes tenen a veure amb el tràfic de drogues.

“Estem en una zona on la diferència de lleis amb França fa que moltes persones vinguin a delinquir a casa nostre. Un poble per on passen uns 11.000 camions cada dia no és un poble qualsevol i per això hem estat tants anys batallant”, ha reblat la batllessa.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut