Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El TSJC rebutja la petició de recusació contra Barrientos i dos magistrats demanada per Josep Maria Jové

Jové al·legava tots tres jutges tenen interès directe en la causa contra ell i Josep Maria Salvadó per l’organització de l’1-O

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de recusació presentada pel dirigent d’ERC Josep Maria Jové contra el president de l’alt tribunal, Jesús María Barrientos, i dos magistrats més de la sala civil i penal, Fernando Lacaba i Carlos Ramos. Segons Jové, tots tres magistrats tenen interès directe en la causa contra ell i Josep Maria Salvadó per l’organització de l’1-O. La recusació es va presentar arran de la decisió del TSJC de presentar una qüestió d’inconstitucionalitat i una prejudicial al TJJUE sobre la llei d’amnistia.

Publicitat

Per a Jové, les dues interlocutòries del TSJC inclouen expressions i arguments que denoten una suposada falta de neutralitat i imparcialitat com la “situació d’impunitat” que genera l’amnistia o la “greu afectació als interessos financers” de la UE. Però el tribunal al·lega que no ha entrat a valorar si els fets són delicte o no, sinó simplement si la llei d’amnistia és legal. Per això, considera que aquesta petició de recusació, juntament amb anteriors, és “en realitat un manifest abús de dret i un frau processal”.

Et pot interessar  Clatellot del TSJC al Suprem: no considera delicte que no es detingués Puigdemont
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut