Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

El TSJC no admet a tràmit les querelles d’Hazte Oír i Vox contra Rull i Joan Ignasi Elena per la fugida de Puigdemont

Els magistrats no veuen cap relació entre els dos polítics i els diversos delictes que els atribueix l’ultradreta

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit no admetre a tràmit tres querelles contra el president del Parlament, Josep Rull, i l’exconseller d’Interior i diputat d’ERC Joan Ignasi Elena, per la seva suposada responsabilitat en la fugida de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont de Barcelona el 8 d’agost passat. La sala civil i penal ha deliberat aquest dijous sobre les querelles de Vox i Hazte Oír, amb els informes de la fiscalia contraris a l’admissió, i no ha vist “cap element que permeti relacionar cap dels aforats amb els delictes que els imputen els querellants”.

Publicitat

Després dels fets, Vox va presentar al TSJC una querella contra Elena, el responsable del dispositiu policial de Mossos; i els suposats col·laboradors de l’expresident –entre els que citava l’advocat Gonzalo Boye– per ajudar-lo a fugir per delictes d’omissió del deure de perseguir delictes, encobriment, desobediència i denegació d’auxili a l’autoritat judicial i prevaricació.

D’altra banda, l’entitat ultra Hazte Oír va querellar-se contra l’expresident de la Generalitat Pere Aragonès, i Sallent per “omissió del deure de perseguir delictes”.

La sala només té competència per examinar la relació de fets suposadament delictius relatats contra persones amb la condició d’aforat. La sala no entra a valorar cap aspecte en relació als querellats no aforats.

Et pot interessar  Sánchez i Montero compareixeran al Congrés per parlar d'immigració i finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut