Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

El TSJC demana informació a Mossos abans de decidir si admet les querelles de Vox i Hazte Oír per no detenir Puigdemont

El tribunal, que ha rebut les querelles de l'extrema dreta, sol·licita documentació en relació a l’operatiu policial

|

- Publicitat -

La sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat informació als Mossos d’Esquadra abans de decidir si admet o no les querelles de Vox i Hazte Oír per la no detenció de Carles Puigdemont. En dues providències, el tribunal de la sala notifica que ha rebut les dues querelles i sol·licita al comissari en cap dels Mossos d’Esquadra diversos documents: la planificació i elaboració de l’operatiu per detenir Puigdemont i posar-lo a disposició judicial, el desenvolupament de l’operatiu i l’avaluació policial de l’execució de l’operatiu. El tribunal demana que es remeti la informació “amb la major brevetat possible” i, en tot cas, en un termini no superior als deu dies.

Publicitat

Després dels fets d’aquest dijous, Vox va presentar al TSJC una querella contra el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena; el responsable del dispositiu policial de Mossos; i els suposats col·laboradors de l’expresident -entre els que cita l’advocat Gonzalo Boye- per ajudar-lo a fugir per delictes d’omissió del deure de perseguir delictes, encobriment, desobediència i denegació d’auxili a l’autoritat judicial i prevaricació.

D’altra banda, l’entitat ultra Hazte Oír va anunciar dijous que denunciaria al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al president del Govern en funcions, Pere Aragonès, i al cap dels Mossos d’Esquadra per “omissió del deure de perseguir delictes”.

Et pot interessar  La “sorprenent” desaparició de Puigdemont després del seu retorn acapara l’atenció de la premsa internacional
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut