Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024
Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024

El TSJC arxiva les autoinculpacions de Junts per haver acompanyat Puigdemont

Junts considera que "si no existeix delicte en els fets denunciats pels diputats", els fets del 8 d'agost tampoc poden ser delictius per a ningú

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat les autoinculpacions que diversos diputats i senadors de Junts van presentar davant el tribunal arran de l’obertura de causes judicials contra els manifestants que van rebre Carles Puigdemont el passat 8 d’agost, així com els agents que van facilitar la seva fugida. El tribunal ha conclòs que no existeixen elements d’infracció penal en els fets descrits pels diputats i senadors, de manera que Junts considera que els fets d’aquella jornada “no poden ser considerats delicitius”.

Publicitat

“Si no existeix delicte en el cas dels diputats, els fets del dia 8 d’agost no poden ser considerats delictius per a ningú” manifesta Junts en un comunicat. A més, segons el comunicat de Junts, “es confirma que l’operatiu del Departament d’Interior i les declaracions del conseller Elena i el comissari Sallent, en la roda de premsa del 9 d’agost passat, van estar fora de lloc i no tenien cap raó de ser”. En aquest sentit, el partit “espera que la nova conselleria d’interior utilitzi l’oportunitat per corregir l’error dels seus antecessors”.

Les autoinculpacions de diversos diputats i senadors de Junts van arribar arran de la campanya engegada pel Consell de la República ‘#JoTambéHiVaigSer’, amb la qual es pretenia denunciar la repressió que pateixen les persones que, pacíficament, van defensar Puigdemont a Arc de Triomf el passat 8 d’agost. Aquell dia, una quinzena de manifestants van ser denunciats penalment pels Mossos d’Esquadra, i una vintena va necessitar atenció mèdica després de les càrregues policials i de l’ús del gas pebre.

Et pot interessar  Hazte Oír amplia la querella contra Rull amb l'informe dels Mossos d'Esquadra sobre el dispositiu per detenir Puigdemont
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut