Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid rebutja la querella de Sánchez contra el jutge Peinado

La justícia la inadmet per unanimitat i tanca la porta a investigar al jutge per prevaricació

|

- Publicitat -

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha acordat per unanimitat inadmetre a tràmit la querella interposada per l’Advocacia de l’Estat – en representació del president del govern, Pedro Sánchez- contra el magistrat del jutjat d’instrucció 41 de Madrid Juan Carlos Peinado per la suposada comissió d’un delicte de prevaricació judicial. La resolució que descarta investigar al magistrat de la causa sobre Begoña Gómez, dona del cap de l’executiu espanyol, inclou el vot particular concurrent d’un dels tres magistrats.

Publicitat

En la seva resolució, els jutges del TSJM lamenten el “caràcter especulatiu” en què es basa la querella i el “prejudici que la destil·la”. Així mateix, apunten que l’ofensiva de l’Advocacia General de l’Estat obeeix a un ”intent de tergiversar” la figura del delicte de prevaricació que s’imputa a Peinado.

El passat mes de setembre, la Fiscalia de la Comunitat de Madrid va avalar l’admissió a tràmit de la querella presentada al juliol per l’Advocacia de l’Estat contra el jutge, un moviment que es va conèixer poc després que Sánchez declarés davant la justícia com a testimoni en el cas que investiga presumptes delictes de corrupció i tràfic d’influències al voltant de Gómez.

Aquest dilluns, en canvi, la Fiscalia de Madrid es va posicionar en contra de l’admissió a tràmit d’una altra querella contra Peinado. En aquest cas, interposada per la mateixa Begoña Gómez per un delicte de revelació de secrets i informacions processals.

En la resolució coneguda aquest divendres sobre la querella de l’Advocacia contra Peinado hi ha el vot concurrent d’un dels magistrats, que es mostra favorable al fons de la qüestió, però n’ofereix alguns matisos, com proposar obrir una peça separada per abús i mala fe processal contra el president del govern espanyol.

Et pot interessar  Sánchez defensa a mitges l'acord pel finançament català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut