Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024
Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024

El TC rebutja el recurs amb què Vox atacava el català a les aules perquè és defectuós

|

- Publicitat -

Vox està decidit a utilitzar la via judicial per impedir que a les aules catalanes es parli en català i, per a fer-ho, va interposar un recurs contra el decret de la Generalitat que fixa els criteris dels projectes lingüístics dels centres educatius. Tanmateix, sembla que els de la formació d’ultradreta haurien d’haver estat més atents, ja que han presentat un recurs defectuós que el Tribunal Constitucional ha acabat rebutjant per aquests mateixos errors.

Publicitat

Amb tot, el ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat no admetre el recurs que el grup parlamentari de Vox al Congrés va presentar el passat 7 de setembre contra el decret 6/2022 de la Generalitatdonant suport a la resolució redactada pel progressista Juan Antonio Xiol que aposta per no donar viabilitat al recurs interposat per Vox. Tal com expliquen fonts del Constitucional a l’ACN, els magistrats, tot i que no han entrat al fons de la qüestió, al·leguen que el recurs no incorporava totes les signatures necessàries (en aquest cas, 50 signatures), un defecte de forma del recurs que el fa inadmissible.

El partit d’ultradreta argumentava que el decret només era un escut jurídic per evitar l’aplicació de les sentències del 25% del castellà a l’escola del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i va presentar aquest recurs com un senyal que els espanyolistes no farien “ni un pas enrere” en la “batalla als tribunals, al carrer i a les institucions per garantir que els menors puguin estudiar en espanyol”.

No obstant això, no tot són bones notícies. Els partits unionistes estan disposats a eliminar el català de les escoles, i ara mateix el TC té pendents de resoldre dos recursos del PP i de Cs en la mateixa direcció, perquè a diferència del de Vox, han estat admesos.

Et pot interessar  Polònia diu que l’oficialitat del català es tornarà a tractar al Consell de la UE “si hi ha voluntat” entre els estats
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut