Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024
Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024

El TC anul·la part de la llei catalana d’habitatge del 2022 i tomba l’obligació dels propietaris d’oferir lloguer social

El tribunal declara que alguns dels articles envaeixen competències estatals

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat part de la llei catalana d’habitatge del 2022 i ha tombat l’obligació dels propietaris d’oferir lloguer social. El tribunal ha donat la raó al recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP i ha declarat que alguns dels articles envaeixen competències estatals, entre ells el que obliga a oferir un contracte de lloguer social abans d’interposar una demanda judicial per desnonament. La sentència també declara inconstitucional l’article que imposa al nou propietari d’un habitatge una mena de “responsabilitat objectiva” que l’obligaria a respondre pels fets aliens i assegura que això va en contra del principi de culpabilitat que estableix l’article 25.1 de la Constitució.

Publicitat

Entre els articles que envaeixen competències, el TC assenyala el que contempla la renovació dels contractes de lloguer social per un cop quan aquests arriben al seu final, sempre que els llogaters acreditin que continuen complint amb els requisits d’exclusió residencial establerts.

La resta d’elements que va recórrer el PP han quedat desestimats perquè no s’hi aprecien vulneracions. La sentència publicada aquest dimecres respon al recurs que va presentar el grup parlamentari del PP al Congrés dels Diputats contra el conjunt de la llei d’habitatge 1/2022 del Parlament, que modifica la del 2007, 2015 i 2016, respectivament.

Et pot interessar  El TC estudia si les CCAA i les assemblees regionals tenen competències per recórrer l'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut