Edició 2172

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 06 de juliol del 2024
Edició 2172

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 06 de juliol del 2024

El Sindicat de Llogateres diu que la limitació del lloguer de temporada del govern espanyol “no servirà per a res”

L'entitat desconfia del registre que vol crear el ministeri: "L'última proposta d'aquest tipus va trigar més de 4 anys"

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres diu que la limitació del lloguer de temporada que ha proposat el govern espanyol aquest dimecres “no servirà per a res”. Així ho ha defensat el portaveu de l’entitat, Enric Aragonès, que ha assegurat que els canvis normatius que vol tirar endavant l’executiu “no desincentiven” l’ús d’aquesta modalitat. “Es desaprofita l’oportunitat de regular veritablement aquests lloguers”, ha dit. En la mateixa línia, el portaveu ha desconfiat del registre que vol crear el Ministeri de l’Habitatge. “L’última proposta d’aquest tipus va trigar més de quatre anys”, ha criticat Aragonès, fent referència a l’índex de preus del lloguer. Després de tot, el portaveu ha confiat que la seva proposició de llei pugui tirar endavant.

Publicitat

Aragonès ha recordat que la setmana passada el Sindicat de Llogateres va registrar una proposició de llei al Congrés per regular els lloguers temporals i d’habitacions. El portaveu ha remarcat que, tot i la proposta d’aquest dimecres del govern espanyol, l’entitat treballarà per tenir el suport dels grups polítics i aconseguir que tiri endavant la seva proposició. En concret, la iniciativa vol modificar la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) i d’entrada té la signatura d’ERC, Sumar, Podem, BNG i Bildu. El portaveu del Sindicat de Llogateres ha defensat que la seva proposta sí que “desincentivaria” l’ús dels lloguers de temporada i que entraria en vigor “automàticament”.

El portaveu del Sindicat de Llogateres ha tornat a carregar contra la composició del grup de treball per a la regulació del lloguer de temporada i ha denunciat que “té una majoria de la patronal immobiliària”.

Des de Madrid, la branca estatal del sindicat ha carregat també contra el plantejament del govern espanyol i han avisat que continuarà havent-hi un “frau massiu” amb els contractes “de temporada”. “No resol la situació”, ha ressaltat el seu portaveu, Víctor Palomo, després de participar en una reunió amb agents socials i econòmics del sector de l’habitatge a la seu del ministeri del ram.

Et pot interessar  PSOE i PP acceleren la reforma del CGPJ: arribarà al Congrés la setmana que ve i s'aprovarà com a màxim el 23 de juliol

Per la seva part, el secretari de Polítiques Públiques de CCOO, Carlos Bravo, ha celebrat les propostes del govern espanyol, però ha lamentat que no hi hagi un text específic. “El ministeri ha traslladat una sèrie d’idees que poden ser un avenç, no dic que no, però que s’han de concretar”, ha apuntat. Així mateix, ha defensat que en matèria de pisos turístics cal imposar IVA, llicències i limitacions, també a les zones considerades com a “no tensades” per l’administració.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut