El Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya (SEGCAT) ha emès un comunicat en el qual es mostra crític amb la reforma del Codi Penal espanyol que suposa l’eliminació del delicte de sedició, una modificació acordada entre ERC i el govern espanyol del PSOE. A l’escrit, fan una crida a les organitzacions sindicals, associacions, entitats de Catalunya i partits polítics catalans perquè posin la reforma en quarantena fins que se celebri el debat al ple del Parlament, denunciant el procediment de la reforma, el resultat final i fent propostes per corregir la situació.
La preocupació del SEGCAT perquè els ciutadans de Catalunya es vegin “coaccionats” a l’hora de fer reclames laborals o socials en manifestacions o concentracions l’ha portat a elaborar una sèrie de propostes pels partits polítics catalans, que recullen a l’escrit. Així, proposa que els serveis jurídics del Parlament elaborin un informe sobre les afectacions de la reforma, que puguin presentar-s’hi esmenes abans que s’aprovi, i que un cop es tinguin ambdues, “es procedeixi a la votació de l’acord de la reforma al Parlament“. La principal reclama, que han discutit amb alguns partits, és que aquest debat existeixi al Ple del Parlament.
El SEGCAT tambñe deixa clar que desaprova la manera com s’ha dut a terme la reforma del delicte de sedició, carregant contra el resultat final d’aquesta modificació, igual que altres entitats independentistes, partits i organitzacions internacionals ja han fet. Manifesten que “no entenen” la introducció del concepte d'”intimidació”, així com el fet que les penes siguin majors pels funcionaris (com ara policies, bombers o agents rurals).
El sindicat es pregunta si el Govern de la Generalitat, ressaltant que no compta amb la confiança de la resta de partits, “pot acordar en una taula de diàleg una reforma del Codi Penal espanyol, en nom dels ciutadans de Catalunya”, així com si no seria necessari que els acords establerts a la taula de diàleg “s’aprovessin al Parlament” o es consultessin amb la resta de la ciutadania en un referèndum.
Amb tot, el SEGCAT conclou el comunicat recordant que tant el Parlament com el Govern han de “garantir els drets i llibertats del poble de Catalunya”.
📰 Últim Comunicat: Reforma “Ley Orgánica del Código Penal” en QUARANTENA!
Ens preguntem: Pot un Govern de la Generalitat, sense confiança parlamentària, acordar en una Taula de Diàleg una Reforma del Código Penal EspaÑol o el que sigui, en nom dels Ciutadans de Catalunya?
👇🏻👇🏻 pic.twitter.com/TDmqgWxkmB— Sindicat SEGCAT (@Seg_Cat) November 30, 2022