Edició 2229

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2229

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

El SEGCAT constata que la visita d’Illa i Parlon al complex central dels Mossos va ser “un acte per rendir pleitesia” i “pur màrqueting institucional”

El sindicat independentista critica que aquest fos el primer acte institucional de Salvador Illa en lloc de l'homenatge a les víctimes del 17-A

|

- Publicitat -

El Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya (SEGCAT) torna a posicionar-se per deixar clar que no s’agenollarà davant el nou Govern del PSC liderat per Salvador Illa. A través d’un comunicat, el sindicat independentista de la policia catalana ha manifestat la seva opinió sobre la recent visita que el nou president i la nova consellera d’Interior, Núria Parlon, van fer al complex central dels Mossos d’Esquadra. A parer del SEGCAT, que ja va comunicar que no hi assistiria per motius ètics, ha quedat constatat que la visita va ser “un acte per rendir pleitesia i de pur màrqueting institucional”, ja que els sindicats no van poder parlar sobre les necessitats del cos policial, ni tan sols van poder-se presentar.

Publicitat

El col·lectiu admet que rebre el suport de la Generalitat “és, en general, positiu”. No obstant això, també admet que “sorgeixen seriosos dubtes”, ja que aquest suport arriba després que la investidura del nou president es dugués a terme amb un ampli dispositiu de seguretat que buscava “impedir que el poble de Catalunya es manifesti a les portes del Parlament”, així com en el marc de la “persecució d’un diputat electe com és el Molt Honorable President Carles Puigdemont”. El SEGCAT afegeix que la preocupació esdevé “inevitable” si, a més, a més, “el primer acte institucional del president es realitza al complex central d’Egara en lloc de participar en l’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A, un fet tràgic que va commocionar tot el poble de Catalunya”.

El sindicat independentista assegura que pot anar “amb el cap ben alt” arran de la seva plantada als nous dirigents del Govern socialista,  la qual reiteren que va limitar-se a ser un acte de màrqueting institucional. El SEGCAT també lamenta l’actuació dels mitjans de comunicació (els públics i els subvencionats) de Catalunya, i la titlla de “preocupant”, ja que afirma que “ometen informació” o bé “publiquen allò que al Govern li vagi bé”. “Que mitjans de comunicació espanyols s’hagin fet ressò de la nostra plantada i els que hem anomenat no hi facin, et fa pensar” expressa.

Et pot interessar  Podemos reafirma les sospites que el PSOE va enganyar ERC amb el finançament

“Des del SEGCAT sempre hem tingut una política molt estricta amb els mitjans de comunicació, donat que sempre hem dit que els Mossos han de sortir del seu focus” manifesta el sindicat, tot subratllant que han rebutjat entrevistes proposades per mitjans que han anat en contra de Catalunya i del propi col·lectiu. “Potser per això la visualització del nostre sindicat als mitjans sigui pràcticament nul·la” afegeix.

La visita oficial que Illa i Parlon van fer al complex menys d’una setmana després de la nefasta actuació dels Mossos per a detenir Carles Puigdemont va començar malament des del primer moment, el de la convocatòria. Tal com va criticar el SEGCAT, en primer lloc es va informar els mitjans d’aquesta visita, i després als sindicats i agents dels Mossos. La trobada consistia en una reunió a la sala VIP del complex, així com salutacions oficials, un fet que al sindicat tampoc va agradar-li, ja que manifestava estar disposat a trobar-se amb els membres de l’executiu per a discutir millores pel cos policial o qüestions de seguretat nacionals, no pas per fer-se fotografies, que és el que va succeir, ja que els sindicats “no van poder badar boca” en cap moment, segons el SEGCAT.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut