Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

El rei espanyol i el PSOE tensen les relacions amb Mèxic

Les autoritats mexicanes no han convidat Felip VI a la presa de possessió de Claudia Sheinbaum perquè aquest va rebutjar reconèixer els abusos d'Espanya durant la invasió

|

- Publicitat -

Les relacions entre l’Estat espanyol i Mèxic no passen pel seu millor moment, i tot per culpa del rei espanyol Felip VI i el govern espanyol del PSOE, que ha tancat files amb ell. Les autoritats mexicanes, conscients de la figura imperialista i repressora que és el rei espanyol, i després que aquest rebutgés reconèixer les barbaritats comeses durant la invasió espanyola, han optat per no incloure’l a l’acte de presa de possessió de la nova presidenta, Claudia Sheinbaum. Com a resposta a l’exclusió del Borbó, el govern espanyol també ha rebutjat assistir a l’acte, previst per l’1 d’octubre.

Publicitat

L’exclusió del rei espanyol respon al fet que, precisament, aquest no va respondre la petició de Mèxic de demanar perdó de forma oficial per la invasió espanyola, així com de reconèixer els abusos comesos contra la seva població indígena. L’actual president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, va fer arribar l’any 2019 una carta al Borbó en la qual feia aquesta petició, una missiva que el rei no es va dignar ni tan sols a respondre. “Lamentablement, la carta no va merèixer resposta alguna de forma directa, com hauria correspost a la millor pràctica diplomàtica de les relacions bilaterals. En canvi, part de la carta es va filtrar als mitjans de comunicació” exposa Sheinbaum en un comunicat.

El govern espanyol del PSOE, però, ha tancat files amb el Borbó, qualificant la seva exclusió d'”inacceptable”. Així, el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació va emetre un comunicat en el qual informava les autoritats mexicanes que no participarà en l’acte de presa de possessió: “El govern d’Espanya considera inacceptable l’exclusió de S.M. el Rei de la invitació a la presa de possessió de la presidenta electa de Mèxic, Claudia Sheinbaum Pardo, el pròxim 1 d’octubre a Ciutat de Mèxic. Per aquest motiu, el govern espanyol ha decidit no participar en aquesta presa de possessió a cap nivell”.

Et pot interessar  Puigdemont replica a Montero que Junts s'oposarà al pla d'estabilitat: "A la mateixa cosa hi tornarem a votar que no"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut