Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

El PSOE no pot amagar el seu afany repressor contra Puigdemont

Bolaños diu que els Mossos tenien la labor de detenir Puigdemont i avisa que els mandats judicials "s'han de complir"

|

- Publicitat -

El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha recordat aquest divendres que els Mossos d’Esquadra tenien ahir dues labors: garantir el desenvolupament del ple d’investidura al Parlament i detenir a Carles Puigdemont. “Tot l’operatiu anava a càrrec dels Mossos, que són la policia competent”, ha indicat en declaracions a París. “Des del govern d’Espanya garantim que Espanya és un estat de dret on la llei es compleix i on s’han de complir els mandats policials que emanen del Tribunal Suprem”, ha reblat. Tot i això, ha ressaltat que la investidura de Salvador Illa va suposar “el primer dia del futur a Catalunya” malgrat “l’episodi” protagonitzat per Carles Puigdemont, que va aparèixer a Barcelona i després va fugir.

Publicitat

Segons el ministre, ahir es va obrir definitivament una “nova etapa política” que mostra l’encert de les polítiques aplicades per Pedro Sánchez i el seu acostament a l’independentisme i el Govern. “Avui ja podem dir que a Catalunya ahir es va obrir definitivament una nova etapa, una etapa d’acords entre diferents, de prosperitat de futur”.

Pel dirigent socialista, l’elecció de Salvador Illa permetrà que “tots els espanyols i tots els catalans” puguin estar “veritablement tranquils”. “Quedem-nos amb l’important”, ha insistit abans de qualificar l’aparició i fuga de Puigdemont com episodi que “no va aportar res a la societat catalana” i que arriba després d’una “dècada perduda” amb enfrontaments estèrils.

Sobre el paper dels Mossos, Bolaños ha recordat que eren els responsables de “tot l’operatiu policial” que garantia que la investidura de Salvador Illa es pogués desenvolupar amb normalitat i que també havia de “garantir” que es complís el manament del Tribunal Suprem d’aplicar l’ordre de detenció sobre Puigdemont.

Et pot interessar  ERC exigeix "una rectificació i una disculpa" a Puigdemont per la seva carta
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut