Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

El PSOE insisteix que “complirà” l’acord amb ERC mentre continua sense desmentir a Montero

Els socialistes eviten a tot preu parlar de "concert econòmic" perquè, segons Hereu, "no és gens interessant el debat nominal"

|

- Publicitat -

El PSOE intenta calmar els ànims dels partits independentistes després que la vicepresidenta del Govern espanyol i ministra d’Economia, María Jesús Montero, confirmés la gran ensarronada que els socialistes havien fet a ERC amb l’acord d’investidura. Concretament, Montero va afirmar que no hi hauria cap concert econòmic ni cap canvi en el finançament de Catalunya, tot i que aquest era el pilar fonamental de l’acord d’investidura tancat entre ERC i el PSC. Això va provocar que ERC es plantés i amenacés de retirar el suport al PSOE al Congrés si no compleix amb el finançament, fet que sembla haver posat nerviosos als socialistes.

Publicitat

Des del PSOE encara no han desmentit les declaracions de Montero i, de fet, fonts del ministeri que dirigeix encara les reiteren. Així i tot, altres dirigents socialistes, com l’actual ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, asseguren que el PSC acomplirà “al 100%” l’acord amb ERC en matèria de finançament. “El tirarem endavant en benefici de Catalunya i de tot el món autonòmic d’Espanya”, ha assegurat el ministre aquest dijous. “Farem possible un finançament singular amb la solidaritat interterritorial i també entre ciutadans”, ha agregat.

Hereu ha volgut restar importància a l’amenaça dels republicans de retirar el suport al PSOE, i ha assegurat que està “tranquil”. “Per a mi no és gens interessant el debat nominal, jo circumscric el que està acordat”, ha indicat, tot i que ha evitat parlar de concert econòmic.

El ministre ha apostat perquè la reforma del finançament de Catalunya es dugui a terme “amb molta convicció i a la vegada serenitat”. “Com tot procés de canvi estructural evidentment no és un procés fàcil”, ha admès. Hereu ha remarcat que és “absolutament compatible” tirar endavant l’acord amb ERC amb la “solidaritat interterritorial i la igualtat d’oportunitats de tots i cadascun dels ciutadans de l’Estat”. També ha convidat l’oposició a afegir-se a un “gran pacte” per al finançament.

Et pot interessar  Laia Estrada, de la CUP, pica el crostó dels partits independentistes, el PSC, els Comuns i l'ultradreta en la seva intervenció al ple

Després de tot, Hereu ha qualificat de “magnífic” el pacte amb ERC per la investidura de Salvador Illa. “Permet iniciar una nova etapa política a Catalunya”, ha celebrat. “Estic molt animat, construirem entre tots un camí a partir de l’únic mètode que conec, que és el diàleg entre diferents”, ha indicat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut