Edició 2266

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 08 de octubre del 2024
Edició 2266

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 08 de octubre del 2024

PSOE, Junts, ERC i els partits de la investidura acorden citar a Puigdemont, Rajoy i Villarejo a la comissió del 17-A del Congrés

L'ens també vol que es desclassifiquin informes del CNI referents als atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017

|

- Publicitat -

El PSOE, Sumar, ERC, Junts i altres partits de la majoria de la investidura han acordat citar com a compareixents de la comissió d’investigació dels atemptats del 17-A del Congrés a dirigents polítics com Carles Puigdemont o Mariano Rajoy. També volen convocar a la comissió de la cambra baixa a l’excomissari José Villarejo per parlar dels atemptats jihadistes que van sacsejar Barcelona i Cambrils l’estiu del 2017. L’ens, que s’ha reunit aquest dimarts, va acordar a finals de setembre demanar també la desclassificació d’informes del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) referents als atemptats, pas que el govern espanyol s’ha mostrat disposat a realitzar en considerar que els serveis secrets no tenen res a amagar.

Publicitat

La llista de compareixents, que ha tingut els vots en contra del PP i Vox i l’abstenció del PNB, comença per l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán, i suma altres noms, com el de l’exministre d’Exteriors Manuel García Margallo, l’exconseller d’Interior Joaquim Forn, o l’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría. També càrrecs destacats en la gestió política i policial dels atemptats, com el de José Antonio Nieto (exsecretari d’Estat de seguretat), així com periodistes i representants de les víctimes.

En sortir de la reunió, que s’ha celebrat a porta tancada, la diputada de Junts Pilar Calvo ha explicat a la premsa que la llista de compareixents acordada mostra el “consens” entre diferents grups parlamentaris per esclarir la veritat dels atemptats. “La comissió comença a rodar ja amb aquests noms sobre la taula”, ha ressaltat Calvo abans d’admetre que les intervencions s’iniciaran quan el ple aprovi una pròrroga de l’organisme.

“Aquesta és una primera llista de compareixents. Junts té altres noms que volem que formin part, però hem demanat una sèrie de documentació que s’ha de desclassificar, i quan es desclassifiqui, demanarem que s’ampliï la llista”, ha destacat. Preguntada per la possibilitat que Puigdemont comparegui al Congrés, sigui de manera presencial o telemàtica, ha dit que no s’ha entrat a parlar de casos concrets.

Et pot interessar  Junts crida a "no rendir-se" malgrat el context repressiu d'aquesta Diada: "Toca aixecar-nos com l'endemà del 1714"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut