Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024
Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024

El PSOE, feliç que el debat sobre el finançament eclipsi el de la independència

Albares celebra que arran de les "polítiques activades per Sánchez" fa mesos que "ningú" li pregunta per Catalunya

|

- Publicitat -

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha evitat aquest dilluns clarificar si segons el seu criteri l’acord sobre la reforma del sistema de finançament suposa, o no, l’establiment d’un “concert econòmic” per a Catalunya, però ha celebrat que el debat graviti sobre aquest finançament i no sobre “independències unilaterals”. Pel que fa a la situació que afecta l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Albares ha afirmat que a les cimeres internacionals i trobades amb altres mandataris “ningú” li demana per aquest” afer perquè “tothom entén que és una qüestió interna” de l’Estat.

Publicitat

Segons ha explicat en una entrevista a la Cadena Ser, en els primers mesos del mandat de Sánchez els representants d’altres països preguntaven per la situació a Catalunya, però “al cap de vuit o nou mesos” i un cop activades “les polítiques de Sánchez” el tema “va desaparèixer” de les converses. Des que ell és ministre d’Exteriors, ha afirmat, “ningú” li ha preguntat per Catalunya, l’amnistia o Puigdemont.

En aquest marc ha assegurat que se sent “feliç” del fet que “estiguem parlant de finançament a Catalunya” quan “fa alguns anys estàvem parant de coses tremendes”. Ara, ha sentenciat, “estem parlant de serveis públics i no d’independències unilaterals”.

Et pot interessar  Els Comuns volen començar a negociar els pressupostos amb una clara negativa al Hard Rock
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut