Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de setembre del 2024
Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de setembre del 2024

El PSOE (33%) amplia a quatre punts i mig la distància amb el PP (28,5%) en intenció de vot, segons el CIS

Vox, Sumar i S'ha Acabat La Festa creixen, mentre ERC i Junts baixen

|

- Publicitat -

El PSOE de Pedro Sánchez ampliaria la distància respecte del PP d’Alberto Núñez Feijóo del 2,7 a 4,5 punts, segons l’últim baròmetre del CIS, realitzat després del pacte per a la investidura de Salvador Illa. Concretament, segons l’enquesta, els socialistes (33%) guanyarien una dècima en intenció de vot, mentre els populars caurien un 1,7%. També en relació amb l’últim sondeig, del mes de juliol, Vox, Sumar i el partit S’ha Acabat La Festa (SALF) d’Alvise Pérez creixerien a les urnes, mentre ERC i Junts perdrien suport electoral.

Publicitat

Per darrere del PSOE i el PP, l’extrema dreta de Vox es mantindria com a tercera força amb el 12,2% en intenció de vot, gairebé un punt més que el juliol. No es veuria afectat per SALF, que progressaria dues dècimes, passant del 2,7% al 2,9%.

A la banda esquerra, Sumar recuperaria part del terreny perdut, pujant un 1,2%, fins al 7,8%. En canvi, Podem baixaria del 4% al 3,6%.

Per darrere, ERC seria la setena força al conjunt de l’Estat amb l’1,4% dels vots, tres dècimes que al baròmetre del mes de juny. Junts aniria just al darrere amb l’1,3% dels sufragis, retrocedint també un 0,3%. Bildu (1,1%) tornaria a superar el PNB (0,9%).

Pel que fa a la preferència sobre qui ha de ser el president del govern espanyol, Pedro Sánchez ocupa la primera posició amb un 24,8% de les respostes, mentre que el 12,1% opta per Alberto Núñez Feijóo, el 6,3% per Abascal i el 4,8% per Yolanda Díaz.

Com en anteriors baròmetres del CIS, els ciutadans no aproven cap dels líders polítics. Sánchez obté un 4,28, Feijóo un 3,95, Díaz un 4,15 i Abascal un 2,89.

Et pot interessar  Les comissions sobre el 17-A i l''Operació Catalunya' pactades entre Junts i el PSOE comencen a descongelar-se
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut