Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024
Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024

El PSC no vol més negociacions i rebutja recuperar els pressupostos pactats amb ERC pel 2024

El nou Govern vol centrar-se en els comptes del 2025, els quals no seran tan expansius com els pactats entre ERC i el PSC i que els Comuns van rebutjar, perquè la UE endurirà les regles fiscals

|

- Publicitat -

Definitivament, ni la Generalitat ni Catalunya tindran nous pressupostos el que queda d’aquest any 2024. El nou Govern liderat pel PSC de Salvador Illa ha descartat completament recuperar el projecte pressupostari preparat per ERC de cara aquest any, i que comptava amb el suport dels socialistes, però no el dels Comuns, fet que va propiciar la pròrroga dels comptes anteriors i l’avançament electoral. Així, la voluntat del PSC és continuar amb els comptes del 2023 (els que, de fet, tenien partides destinades als macroprojectes del Hard Rock o la B-40), i centrar-se a preparar-ne uns de nous amb la intenció que entrin en vigor al gener de l’any que ve.

Publicitat

La decisió del PSC de centrar-se directament en els pressupostos del 2025 sense intentar negociar i tancar abans els del 2024 suposa que els comptes de l’any que ve no seran tan expansius com els pactats entre ERC i PSC per aquest any. I és que Brussel·les ja ha anunciat que recuperarà les regles fiscals que es van relaxar amb motiu de la pandèmia i es tornarà al marge de dèficit del 0,1%.

Un dels motius que ha portat el Govern de Salvador Illa a descartar els pressupostos preparats per ERC, tot i que fins fa ben poc assegurava que els tindria en compte, és que el projecte de pressupostos del 2024 s’estructurava en les 14 conselleries del govern d’ERC i ara, en canvi, l’executiu d’Illa n’ha afegit dues més. Un altre element que s’ha tingut en compte és el calendari: falten quatre mesos per acabar l’any i rescatar els pressupostos del 2024 suposaria afrontar dues negociacions gairebé consecutives, fet que tampoc convenç el PSC.

Et pot interessar  Illa pren possessió com a 133è president: "La defensa de la llengua, la cultura i la terra no és mai contra ningú"

El nou Govern comunicarà formalment aquesta decisió aquest dimarts, després de la segona reunió el Consell Executiu, en la qual està previst que la consellera d’Economia i Finances, Alícia Romero, presenti un informe sobre les opcions del nou Govern en l’àmbit dels pressupostos.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut